Alla inlägg under september 2010

Av Pauline Eriksson - 15 september 2010 07:25

Härligt med höst tycker jag förutom när det är regn och rusk som nu, tycker mer om när det är hög luft och si så där 14 grader (då är det perfekt). Tyckte att det var dags att byta lite färger här på bloggen.


I söndags kväll tränade jag Elina och hennes unghäst Belmondo och det gick super, det är verkligen en jättetrevlig häst, ortfarande ingen bild men jag kanske kan be Elina maila nån bild på Bellis.


I måndags kväll va jag i Mästaremåla och fikade med pantertanterna Karin, Gittan och Sussan, det var trevligt som vanligt och nästa gång hoppas jag att det blir träff på vår nya gård  .


Igår kväll blev det ett kortare pass med Farax i paddocken men han känns verkligen jättefin nu när han inte rids så hårt och jag tror det gör honom gott att få lite mindre belastning på sin kropp. Märker dock att både hans och min kondition inte är vad den har varit och det är nog mest min som jag oroa mig för, behöver komma igång med träning men nu är det inte så mycket tid för det.


Kramis

Av Pauline Eriksson - 12 september 2010 12:08

Tydligen så har det kommit en ny funktion ("Fråga mig") på bloggen som jag inte har uppmärksammat förräns idag när jag fick en fråga. Det var en ganska kul funktion så är det någon som har nån fråga så är det bara att köra på  .


Idag har jag hållt lektion för Emmy och Alfred och dem är så superduktiga och går verkligen från klarhet till klarhet, så Ni som ska tävla på KM:et nästa helg få passa Er för detta ekipage som åker dit för att "sopa banan".

Jag hoppas att jag ska hinna åka dit och heja på dem men nu är jag mitt i mitt liv packning för att vara så redo som möjligt när vi tar över gården om några veckor.


Det är verkligen jättehärligt att passa på att rensa bort allt mellan himel och jord som man samlat på sig på dessa fem år som jag bott här på Västeråkra.


Så här kommer det troligtvis att se ut nästa helg   när Emmy och Alfred ska tävla på klubbmästerskapet. Hoppa bara det inte regnar som vanligt när dem ska tävla.


Nähä nu ska jag fortsätta i mitt packande, är som sagt innan lite förkyld så allt går lite sagtare än vanligt    

Av Pauline Eriksson - 11 september 2010 10:35

Som vanligt håller vi högt tempo och efter ett par lugnare dagar förra helgen så har vi kört stenhårt denna veckan. Förrutom att vi har jobbat hela dagarna både jag och Henke och Henke har haft en jobbig förkylning så har vi haft fullbokat på kvällarna.


Måndag:

Henke hämtade sitt släp och jag började rensa gärnet i förråd och lägenheten, fyllde halva släpet och sen ska Tina fylla på med det hon ska slänga.

Tina red ut med Farax tillsammans med Emmy.


Tisdag:

Hämtade både hö och halm, Emmy körde till höbonde och jag och Henke till halmbonden, sen hjälpte Chris, Lina och Emma oss att få upp det på "skullen" och det var vi väldigt tacksamma för. Bakade sen en kladdkaka som vi mumsade i oss lite senare. Farax vilade.


Onsdag:

Direkt efter jobbet körde jag och Henke till Kristianstad för att kolla på en häst som vi eventuellt ska låna som sällskapshäst till Farax och som även Henke kan pyssla och rida lite på. Det va en jättemysig häst som både jag och Henke föll för så nu väntar vi bara på besked från ägaren.

Senare började jag flyttpacka lite grejer från bokhyllan, många kartonger blir det.

Tina red ut Farax tillsammans med Emmy, det är toppen att ha en sån kompis som gärna vill rida när man inte får ihopa schemat.


Torsdag:

Red Farax själv i paddocken direkt efter jobbet och det kändes toppen efter att inte ha ridit på 3 dagar... mys mys.

Senare på kvällen var vi och tittade på en kise som vi ska försöka ta hand om som inte riktigt trivs tillsammans med sina nya kompisar utan helst vill ha all uppmärksamhet själv. Baronen heter han och är en Somali, förhoppningsvis kommer han att trivas hos Henke och mig på gården.


Baronen i egen hög person, visst är han en fin kise


Fredag:

Mycket på jobbet eftersom det har varit problem med datasystemen tidigare i veckan, men det gick bra tillslut.

Efter jobbet tömkörde jag och Henke Farax en runda, det va säkert 1-2 år sedan men det gick superbra och tanken är att kanske köra in honom till våren.

Börjar även känna mig lite förkyld, ont i kroppen och tjock i halsen.


Lördag:

Det är i dag det... Henke och jag har varit ute på en mysig skogstur med Plex och Farax, det blev en runda i Rosenholmsskogarna och det gick verkligen superbra.

Känner mig just nu som om att jag har en dunderförkylning på gång men det är bara att visa att man är den "viking" som man försöker vara men som inte alltid är så lätt att leva upp till...ler...


Tjo

Av Pauline Eriksson - 5 september 2010 20:18

I fredags hade vi kräftskiva på jobbet och det var jättetrevligt, det blev även en vilodag för Farax.


I lördags red jag ut en runda själv med Farax och det var en helt underbar ridtur tillsammans med min Prins. Sen kom Emmy ut till stallet och gjorde Alfred iordning för ett pass i paddocken. Jag höll lite lektion för dem och vi fortsatte med träning inför galoppombytena och nu börjar hon få fatt i den där stora bakdelen och vi avslutade med att göra 2 st byten mellan 3 st koner på ena långsidan... mycket bra jobbat  .


Henke var nere i skåne på veteranmarknad på lördagsförmiddagen men när han kom hem så packade vi ihopa lite grejor och sen drog vi till hans stuga på Öland.

Det blev en härlig, lugn vistelse och vi resonera så att detta var sista riktigt lugna helg innan vi tar över gården, sen blir det "action".



Ikväll skulle Elina hjälpa mig och hoppa Farax, och precis då kom Emmy som styrde upp det samtidigt som hon gav mig en hel del tips och råd som jag tydligen hade glömt sen förra vintern  .  Efter hoppträningen gick Elina och hämtade sin fina unghäst "Belmondo" och så hjälpte jag dem med lite träning. Jag visade henne lite grundläggande övningar som kan hjälpa dem i framtiden och sen la vi ut en pressening som vi "lastade" honom över. Efter lite motstridigheter som gjorde att jag tog över så fick vi en toppen bra avslutning med att han gick över den halft utlagd lugnt och fint. Det är verkligen en supertrevlig häst som kan bli hur bra som helst, har inte foto på han men jag få fixa det.


Imorgon är det måndag igen och en ny jobbavecka... härligt härligt

Av Pauline Eriksson - 1 september 2010 20:49

Jag, Henke och Farax ska få ett nytt hem om "en månad" för igår skrev Vi på kontrakt på en Hästgård ca 2,5 mil här i från. Hur kul som helst och vi är helt lyriska, kan knappt fatta att det är sant  .


Så igår blev det skumpa för att fira detta och idag börja det sjunka in att vi faktiskt ha köpt en gård. Det ska bli oerhört skönt att ha ett eget ställe där man kan göra vad man vill och gården har redan stallbyggnader för häst och färdiga hagar och ridpaddock så det är bara för Henke och mig att sätta vår prägel på stället.


Faraxen kommer så klart att vara huvud"personen" på gården men tyvärr   så kommer Alfred inte att kunna följa med och bo med honom så nu behöver vi få tag i en sällskapshäst att låna i alla fall över vintern. Helst ska det vara en häst som Henke kan rida och sköta för han är heltaggad på det nu.


Jag har nu trappat ner Farax ridning ganska rejält eftersom jag har haft lite annat att tänka på som Ni kanske förstår, men ska försöka hålla igång han 4-5 dagar i veckan. Vi har ju en tävling kvar som vi inte vill missa, på bökeberg 5-7 november.


Det är klart min häst är värd ett lite kravlösare liv nu efter denna "fanatomiska" säsong som han har gett sin oerhört tacksamma matte.

Foto: Pauline Högdahl

 

Tjo flöjt  

   

Presentation

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Besöksstatistik

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Sponsorer


Ovido - Quiz & Flashcards