Alla inlägg under december 2009

Av Pauline Eriksson - 19 december 2009 18:32


Det har kommit en del snö idag


Idag har våra hästar fått en annan hage eftersom dem håller på att gräver i vår så när jag släppte ut dem imorse så blev det full fart. Det snöade för fullt och det bara yrde runt dem.


Mysigt med tjockt täcke tycker Ruxen


Affe håller med


På eftermiddagen gjorde jag ett försök till att rida ut, broddade och kletade hovfett i hovarna för att snön inte skulle fastna i hovarna (klampar) men det gick väl sådär. Det går väl an att skritta lite men man vill ju ut trava och galoppa oxå och då är risken att han vricka sig och det vill jag verkligen inte riskera.


Lina följde med mig och Ruxen med sin ponny Annie

 


Farax är verkligen en tjejtjusare  ...puss på dig Annie


Så imon blir det ridhuset igen, hoppas att snön töa bort efter Jul för det är inte kul att behöva harva runt i ridhuset dag ut och dag in .


Simma lugnt i trafiken för nu är det halt..

Av Pauline Eriksson - 18 december 2009 22:51

Idag har det varit en väldigt produktiv dag både på jobbet och privat så det känns mycket bra och jag har inget som känns så där överhängande och alla julklappar är klara.

Morgondagen är nästan helt oplanerad förrutom att jag tänkt åka och handla lite grejor, även tänkt åka till Friskis och träna  skulle även träffa min vän Mia som är hemma från Malmö, har även lovat att köra Tina och hennes arbetskamrater på kvällen för att senare träffa syrran och Hugo och nån stans där emellan ta hand om och rida Farax  . hm dagen blev nog ganska upplanerad ändå..hihi


Ikväll blev det som sagt hoppträning med Ruxen och det gick jättebra, gjorde som förra gången, satte upp 2 st enkla hinder fast denna gången på andra hållet. Avslutade även denna gången med att att hoppa oxern på 1 meter och det kändes superkul. Elina (grannen) hjälpte mig på marken och innan hade jag lite ridlektion för henne och hennes häst Ida och det gick oxå bra.


Fina Ida i sin box efter ridpasset ikväll...Söt...


Här ser ni en liten filmsnutt på träningen ikväll, här ligger oxern på 90cm för sen tog batteriet slut i kameran. Men det blev ett par fina språng även på 1 meter.


Imorgon hade det varit härligt med en ritt i skogen i snön men va fan det blir ju en massa klampar i skona när man inte har sulor.. men men jag får bara helt enkelt skylla mig själv  


Höres

Av Pauline Eriksson - 18 december 2009 07:08

Vilken miss jag har gjort, skodde om Farax för 2 veckor sedan och glömde säga till att jag ville att han skulle ha snösulor. Arg blir jag på mig själv nu när det har kommit snö och det hade varit supermysigt att rida ut i helgen men det blir ju en jävla massa klampar i hovarna. Är det nån som har nåt bra tips på hur man kan göra istället??????  

Jag brukar alltid lägga på det nu i december ifall det kommer snö men det har nog varit för mycket denna höst så hjärnan är inte precis "allert"  .


Men det är ändå härligt att det kommit snö, jag kommer inte ihåg när vi hade en vit jul senast men det verkar onekligen som att det blir så i år...mysigt...


Igår blev det barbackaridning i ridhuset och i onsdags körde vi en svår och jobbig övning som innefattar mycket galopp och vändningar så Farax blev riktigt trött.


Faraxen efter barbackapasset igår, han är så mysig att rida barbacka på nu när han är så rund och fin.


Ikväll hoppas jag att nån kan hjälpa mig att hoppträna för jag är så sugen på det. 


Kramis

Av Pauline Eriksson - 15 december 2009 19:14

EM för Arabiskafullblod i Sverige "Vilken grej"  , hörde detta i helgen och fick det bekräftat idag. Hade ingen aning om att det ens diskuterades utan det verkade som att det var standard att det anordnades i Österrike.

Man kan säga så här att det blir en aningens billigare för mig än vad jag hade förväntat mig och det är oxå bestämt att det ska ligga i Skåne så det blir en baggis att ta sig dit.

Som jag fattade det så har denna diskussionen börjat redan 2008 på Svenska Arabsportcupen för då var Ordförande för ECAHO (Europaföreningen för Araber) och besökte tävlingen och blev då väldigt imponerad av Sveriges sportaraber.


"Herre jesus" nu gäller det verkligen att man tränar och förbereder sig, nu när Europeerna kommer hit så gäller det att vi visar vad skåpet ska stå...ler...

Till Alla som har en arabhäst och är ute och tävlar blir detta ett perfekt mål att sätta inför nästa år och det gäller alla sportinriktningar, Dressyr, Hoppning, Terrängridning, Western, Körning mm. Sprid detta! Datumet är 16-18 Juli men platsen är inte satt än.


Känner mig ungefär lika glad som när vi var på SM i september  


Kramis  

Av Pauline Eriksson - 14 december 2009 20:13

Man brukar prata om cowsense när man talar om ranch och boskapshästar, man kan även tävla i det i en gren som heter cutting. Då ska hästen själv utan några hjälper från ryttaren "valla" en utvald kalv och hålla den från övriga i hjorden. Såg denna film på RHC:s hemsida och den var ju bara för kul  




Det kan man kalla "Cowsense", se även under Länkar "Chappen" så kan ni läsa mer om boskapsklasser och när Sveriges största westerntävling äger rum.


Ikväll red Chris med mig och Farax på Alfred och det var ganska kallt, ca 4 minus men Farax och Alfred tyckte det var toppen. Konstigt att man varje år så fort det går under nollan så känns det som -20 för att man inte är van.


Ha de gott

Av Pauline Eriksson - 13 december 2009 20:09

Ikväll fick Farax svettas lite på ridpasset i ridhuset, efter uppvärmningen blev det galopp för hela slanten. Tränade en del förvänd galopp och det är väldigt jobbigt men han är helt fantastiskt stabil nu och kan gå på böjt spår i form hur lätt som helst, efter att ha skrittat en stund körde vi massa byten både på böjt och rakt spår och dem sista satt som en smäck  .


I morse efter att jag hade släppt ut hästarna hämtade Emmy och jag 2 släplass med hö så nu klara vi oss till nästa år...skönt... Sen var det bara för mig att köra till Sandra och hennes häst Lucki för ett träningspass. Idag hade vi bestämt att vi skulle lasta på henne på transporten, när Sandra köpte Lucki och skulle hämta henne så gick hon över bommen i transporten och klättrade ut genom fråntutlastaren över bommen. En väldigt traumatisk händelse så nu gäller det att gå varligt fram och försöka få henne att känna sig lugn och trygg i transporten.


Lucki ville inte först gå in utan kastade sig till sidan och när jag satte press på henne så reste hon sig vilket är hennes sätt att försöka komma undan obehagliga situationer och då bli hon lätt i framänden.

 

Sakta men säkert förstod Lucki att hon skulle stå rakt och tänka framåt


Inte helt säker på att hon kan lite på mig

 

Men Lucki är en väldigt känslig och lättpåverkad häst (på både gott och ont) så trotts henne traumatiska upplevelser i transporter så följde hon till slut med in.


Var ganska stressad inne i transporten men efter att ha lastat på och av henne ett antal gånger så avslutade vi när hon var lugn och stod med lågt huvud och tuggade välmående. Säkert hennes första positiva upplevelse i en transport.  

 


Efter träningen med Sandra och Lucki så var jag och handlade och hann även med att hitta en julklapp till syrran, hihi,, så nu Petra kan du allt vara lite nyfiken för jag kom på nåt jättebra och du kan aldrig gissa vad  . Det är bara tråkigt för jag vet att du inte är sådär nyfiken som jag är när det gäller julklappar men du kan väl ialla fall låtsas??


Imorgon är det jobb igen och jag ska återigen följa med och montera krypgrundsavfuktare med en kollega så jag kommer att ligga under ett hus hela dagen  


God Natt             

Av Pauline Eriksson - 12 december 2009 23:38

Idag har jag nästan bara sovit, har känt mig precis "väck"  , åkt på en förkylning och sen har jag nog sovit för lite den sista tiden. Men som tur var så hade jag ju träning med familjen Thoresson och Lolli och det gick jättebra, idag fick tjejerna (Erika & Emelie) lasta själva och efter att ha tagit sig igenom några episoder så stängde vi in Lolli. Hon var inte speciellt rädd men blev ganska otålig och kråmade sig en del i transporten så jag tyckte att det var onödigt att åka med henne idag utan träna nån gång till innan.


När jag kom hem var jag helt slut och det blev soffan några timmar till men sen framåt 4 tiden började jag piggna till så jag skrittade en runda med Farax.


Nu har jag precis kommit hem från att ha varit chaffis åt min syrra och hennes kompisar, dem är på Eringsboda Brunn och dansar, så jag hoppas dem får kul.


Lyckades faktiskt ladda upp den där filmen på när jag rider utan träns på Julshowen.. se nedan. 



God Natt

Av Pauline Eriksson - 11 december 2009 22:03

Trotts ond tå så gick det bra att rida, har liksom stigbygeln längre bak så det gjorde inte så ont. Emmy och jag hade bestämt att vi skulle hoppträna ikväll och skam den som ger sig, för jag ville gärna vara med och det var bara att bita ihop. Som den otroligt allrounda häst Farax är så hoppade han som en gud (i alla fall i min värld) och vi avslutade med en "oxer" (tror det heter så) på 1 METER , det är 2 st hinder i ett så det blir lite bredare. Det är det högsta jag har hoppat och det har jag bara gjort ett par gånger tidigare och då tyckte jag att det var väldans högt, men ikväll kändes det hur bra som helst. Har sagt att målet för denna vintern är att hoppa 1,10 meter och det har han endast hoppat på löshoppningen, men det målet känns inte omöjligt att nå nu när det känns så här bra efter endast andra träningen.


Svårt att fatta att Ruxen blir 10 år nästa år, se nedan några blider när han är lite yngre.. tyvärr lite suddiga.


Farax endast 1 dag gammal... tihi... han är så söt så man kan dö.


Några veckor äldre tillsammans med sin vackra mamma Axa.


och här 1,5 år gammal med en massa vinterpäls


Imorgon ska jag till familjen Thoresson och träna dem och deras häst Lollipop, det ska bli kul eftersom det gick så väldigt bra förra gången och dem är ju så himla ihärdiga med sina hästar.. Hoppas jag bara inte blir sjuk för jag känner mig inte "hundra", snorig, hängig och så den där jävla tån..  .


God Natt  eller måste försöka hålla mig vaken tills "Idol" är avgjord... heja Erik..

Presentation

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
31
<<< December 2009 >>>

Besöksstatistik

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Sponsorer


Ovido - Quiz & Flashcards