Alla inlägg under maj 2009

Av Pauline Eriksson - 10 maj 2009 21:45

GICK JÄTTEBRA!!!  Jag är supernöjd med min lilla ponny, han skötte sig utmärkt. Vi tränade reining och det har Farax och jag endast tävlat 1 gång och känner väl inte att det är vår stora gren. Men nu tycker Pernilla att vi minsann ska ut och försöka på tävlingsbanan och att det kan bli hur bra som helst. Jag är väl inte helt övertygad om det...ler... men det brukar oftast bli som Pernilla vill. Vår klubb har den 30 maj en kombinerad E-D tävling som jag "kanske" åker på.

Åh vilken tur med värdret vi har haft, kanonbra ridväder och jätteroligt att träffa alla igen, det va stor kämpaanda. Fantastiskt kämpat vill jag säga till Jessica med Farax lilla envisa syster "Flizan", trots din onda rygg så ger du minsann inte upp. Farax stallkomip Alfred med min vän Emmy på ryggen va också med och fick sig en dust av Pernillas kniviga övningar, superkul och jättehärligt att se Alfred också börja bli en van "resenär". och Gittans lilla söta "Kuzan" såg giftig ut, börjar verkligen hitta en fin form.  

Jaha nu får man leva på detta ett par veckor men börjar verkligen se fram emot Bökeberg Challenge som är just om ett par veckor.

På bilden nedan ser ni Gittan på Kuzan, Emmy på Alfred och Pernilla i mitten.

God Natt och Sov Gott så höres vi en annan dag.

Av Pauline Eriksson - 9 maj 2009 17:09

Oj oj oj... va roligt det är att rida men herregud va jag lata till mig och känner mig nöjd, snacka om att jag inte alltid lever som jag lär. Pernilla va ändå "ganska" nöjd med Faraxen och mig men han hade flackat lite i formen så det blev att jobba igenom det igen, och efter det ville jag ha hjälp med spinnen som jag har haft problem med. Farax har snurrat på ytterbenet och jag har inte lyckats fatta vad jag gör för fel, men det hela hängde ihop med att han hade blivit för lång i formen så när vi skulle visa så snurrade han på innebenet så himla fint och ännu en pollett ramla ner för lilla Paulinan..hihi.

Jag ser fram emot morgondagen och då ska jag försöka få nån att ta några bilder som jag kan lägga ut. Här kommer istället ett par bilder som jag bara inte kunde låta bli att lägga ut. Fina tulpaner och så Tina (vän och granne) mitt ibland dem...hihihi. detta kanske jag få ångra.

Sen en fin bild på min kära vän Jessica och hennes underbara Flizan som är Farax halvsyrra. Puss på Er mina kära vänner...hihihi.

Av Pauline Eriksson - 8 maj 2009 19:16

Ja idag känns det underbart att det är fredag, känt mig lite sliten, annars tycker jag det är så roligt att jobba "knäpp säger min mamma att jag är"...ler...  men nån ska ju vara det.

Nu känns det som att Farax är på gång igen, ingen hosta dem sista ridturerna och idag prickade vi precis in regnet så vi va helt dyngsura både han och jag. Nu står han i stallet med sitt flistäcke och myser och mumsa i sig lite mat, för imorgon måste vi ha en massa energi för då ska vi rida för Pernilla. ÅÅÅhhh va jag längtar det ska bli superkul att få en spark i röven, det behöver jag verkligen för att komma ur denna deppiga period.

Lovar att skriva om hur det går på träningen, så länge får ni njuta av en till bild från första tävlingen på "Greva" tidigare i år.

Visst är han superfin min Prins...

Höres i helgen


Av Pauline Eriksson - 6 maj 2009 08:12

Jo men visst är det bra att det regnar men fy va tråkigt det är ändå. Det är ju faktisk roligare när solen skiner, men nu kanske betet få lite fart.

I helgen har det varit full fart och nu är det redan onsdag "konstigt", fattar inte vad tiden tar vägen. Men så känner nog alla att man skulle behöva några extra timmar per dygn för att hinna med alla måsten och allt man vill göra.

Farax har jag ridit varje dag nu förutom igår då hann jag bara longera en stund och det kom endast ett host, annars har han hostat en del under ridturerna men dem har inte känts så djupa som innan och dem konstiga andningsljuden har minskat eller slutat helt. Han har bettet sig som en "vildhäst" i skogen eller i alla fall för att vara Farax som helst spara sin energi. Så det har inte känts så konsekvent att han hostar men ändå är så pigg. Pratade med veterinären nu i morse och hon tyckte att jag skulle fortsätta medicinera honom någon vecka till, men tyckte att det lät som en bra utveckling. Hon tyckte att jag skulle fortsätta rida som jag gjort och såg inga hinder att rida för tränare till helgen. Så nu känns det som att jag kommer kunna rida för Pernilla både Lördag och Söndag, men jag ska rådfråga Pernilla också.

Idag får ni se en bild på Farax mamma Axa och hans uppfödare Karin på hennes rygg.

Av Pauline Eriksson - 1 maj 2009 22:15

Yenna är min kompis Tinas dotter som också bor här på gården, hon är superduktig och brukar vara med i stallet och hjälpa till med mockning, fodring och så brukar hon rida på Farax ibland. Hon har helt fantastisk ballans, fattar inte att hon kan sitta kvar när Farax trava.

Idag var hon med mig i hagen och fodrade Farax på lunchen och då passade jag på att ta några fina bilder. Henne mamma vet inte om dessa bilder för Yenna och jag ville överraska Tina med att lägga ut dem på vår blogg..hihi.

Så här är dem, dem är så söta och jag är helt säker på att Yenna kommer bli en riktig hästtjej när hon blir större.

God Natt, hörs en annan dag.

Av Pauline Eriksson - 1 maj 2009 11:13

Gött att få en extra dag så här på helgen och framför allt när det är så fint väder, men det kan faktiskt behövas lite regn så betet tar lite fart.

Farax har inte haft flera reaktioner på medicinen så igår kväll red jag ut en runda och han kändes väldigt pigg, och i morse red jag en lite längre runda. Han hostar men det ska han göra enligt veterinär så han får upp allt slem. Igår fick jag även reda på Blodstatusen och den visade att det inte beror på nån infektion men det hade visat något högt på allergivärdet. fick även tillbaka labprovet från träcken vi skickade och det visade 0 på blodmask och spolmask men att han hade förekomst av bandmask så nu har veterinären skrivit ut dundermaskmedel.

Presentation

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Besöksstatistik

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Sponsorer


Ovido - Quiz & Flashcards