Alla inlägg under november 2009

Av Pauline Eriksson - 18 november 2009 21:41


Hoppehästen Farax i våras på klubbtävlingen

  


Nu är vi igång med hoppningen igen "kul", ikväll blev det löshoppning och det gick super.

Både Farax och Alfred hoppade 1,10 och det var första gången för Alfred men Farax har gjort det nån gång tidigare. Det va verkligen jättekul att se båda hästarna i sån fin form och hoppa så bra och nästa helg blir det uppsutten hoppning, det ser jag verkligen fram emot. Alfred var jätterolig ikväll, han har såna ljud för sig hela tiden och när han skulle hoppa andra gången på 1 meter så såg han trött ut på långsidan så vi avbröt men när Emmy skulle ta han så flög han i luften, tjöt och drog iväg som en galning...hahaha.. både Emmy och jag gick på att han var tröttSkrattande. Det var då vi höjde till 1,10 och det hoppade han galant den "lille" busen. Synd att vi inte filmade ikväll när båda hoppade så bra.


Kramis

Av Pauline Eriksson - 17 november 2009 17:41

Hej alla glada, igår var jag tillsammans med fyra andra brudar på Ullared och handlade, handlade och handlade hur mycket som helst. Det är liksom det man gör på Gekås i Ullared, det finns allt och lite till och man kan lätt gå där en hel dag och bara choppa loss. Men det är resan och traditionen som är roligast, vi starta mellan 04:00 och 04:30 och så kör vi till Smålandsstena, där finns ett fik som heter Göstas Konditiori och där stannar vi och fika. Det är väldigt viktigt att vi få sitta vid samma bord för att komma i rätt stämning sen är det bara ca 5 mil kvar till Ullared och det är bara att haffa en vagn och skynda sig in och börja handla. Alla går åt varsit håll och vid 12 tiden träffas vi utanför för att äta lunch och prata ihop oss, sen splitras vi igen och framåt 4-tiden börja vissa träffas och bara gå runt och handla en massa onödiga saker. Igår var jag hemma vid halv elva och var väldigt trött men ganska nöjd med mina inköp och framför allt att jag hittat en del julklappar.

 

Från vänster har vi Petra, Tessan, Angeli och Helen och i Petras bil är det endast hennes, Tessans och mina grejor för Helen och Angeli hade egen bil, så ni förstår att det köps en hel delSkrattande. Se ni vad glada alla är (förutom Tessan men det var hennes premiär) trotts att alla har gjort av med ett antal tusenlappar..Tyst 


Vet inte om jag har sagt tidigare att det är dressyrtävling på söndag här på klubben och jag har anmält mig och Farax till LB 1:an som vi red förra året tror jag att det va. Tänkte se om vi kunde få bättre procent än förra gången och sen är det kul att vara med när det anordnas något här hemma. Fast det va inte så många som hade anmält sig så vi får väl se om det blir av. KonstigtObestämd, annars klagas det att det aldrig händer något men när det väl gör det så är det ingen som vill ställa upp... tråkigt. Ikväll har jag ialla fall övat på programmet och det gick väl hyfsat, Elina hjälpte oss för jag har inte ens skrivit ut programmet som vi ska rida men nu tror jag att jag kan det.


Så här såg han ut förra året (om det nu var det eller var det förra igenOskyldig) som dressyrhäst men nu tror jag att han har blivit lite maffigare.

Farax dressyrhäst     


Nähä, ingen vila ingen ro för nu ska jag in och köra styrka/spinn passet på Friskis och det ska bli skönt för jag missade förra tisdagen.


Kramis så länge

Av Pauline Eriksson - 15 november 2009 20:08

Idag har jag hunnit ganska mycket men hade planerat att hinna mer, men så är det nästan alltid, jag är alltid en tidsoptimist. Dagen började med en härlig skogsrunda med Farax, han var jättepigg och ångade på som bara den. Efter att ha fixat i stallet och hunnit med att äta lite så hämtade Chris mig och vi körde ut till Öljersjö för att träffa hennes chef Åke. I somras köpte han en quarterhäst vid namn Sonny, Åke har endast tagit några intesivkurser i ridning men är helt såld på denna härliga konst och är bestämd på att lära sig och är helt inställd på westernstilen. Sonny är palominofärgad valack med ett gott temperament, efter att ha pratat en stund med Åke så provred jag Sonny och det kändes som att han kunde en hel del. Lite stel här och där men när jag satte lite press på honom så tog han det bra och började jobba. Åke fick sedan sitta upp och jag började sakta hjälpa med hur han ska kommunisera med Sonny för att han ska bli lyhörd och mjuk. Efter denna lilla träning så ville Åke att jag skulle komma tillbaka och fortsätta hjälpa han och Sonny att komma vidare i sin kommunikation.


Sen var det bara att köra hem och hämta hästtransporten och ta med den till Nävragöl där den ska stå hos mina föräldrar över vintern. Jag lämnade den bara för jag hade ju bokat träning även med Karin i Mästaremåla så jag for dit direkt. Karin hade gjort ett superbra jobb med sin fina Robyn för hon var mycket lyhörd och känslig, jag började med att longera henne en stund och sen satte vi på henne en sidepull (bettlöst träns). Karin hängde på henne några gånger innan hon satt upp och vi gick en runda, det gick super, Robyn vinglade lite och blev lite sur när Karin la till skänklarna om henne men annars skötte hon sig exemplariskt.Skrattande. Efter god fika hos Karin och Jonas så for jag hem till föräldrarna igen för att tvätta transporten innan den ska in under skjulet. Fick god hjälp av världens goaste unge "Hugo", han skulle så klart hjälpa moster.


Ren och fin till nästa säsongTyst

  


Skulle även ha hunnit tvätta bilen och byta till vinterdäck på den men jag var ganska trött när Hugo och jag var klara så det får helt enkelt bli en annan dag. Hade beställt hemmagjord pizza av min kära mamma så det blev pricken över i:et när man hade vräkt i sig det... supertrött... se nedanFlört.


Hamnade på golvet i köket för att gosa med min Isak och det är väl klart att lille Lucifer oxå ville vara med och brevid sitter Hugo och vill även han ha mosters uppmärksamhet... snacka om att man kände sig omtyckt.

  


Kunde sen lägga mig i mammas och pappas badkar med en ansiktsmask... hur skönt som helst... hur ofta händer det... juvligt var detCool.

Nu ska jag försöka sova för imorgon kl 03:30 ringer kl för vi ska till ""ULLARED"", det är tradition att åka dit i mitten av november. Vi är ett tjejgäng som har hur kul som helst, fika på Göstas konditori i Smålandsstena och sen handlar vi gärnet på GeKås...


God natt och sov sött

Av Pauline Eriksson - 14 november 2009 20:12

Läste detta idag och det är visst "Einstein" som har sagt det... tål att läsas och tänkas överOskyldig.


I torsdags red jag och Emmy ut en runda i mörkret och Igår fick Ruxen vila igen, som ni märker så har jag faktiskt som jag sa innan börjat ta det lite lugnare och det är bra för när jag rider så känns han fin och positiv.

I natt har jag passat Hugo för syrran jobbade i natt så jag sov i hennes nya säng, men det var ingen höjdare, alldeles för mjuk för min smak (ont i ryggen). Körde hem på förmiddagen och skulle börja städa lägenheten men först gick jag och Tina en långrunda i det sköna vädret. På eftermiddagen körde jag till höbonden för att hämta ett lass hö innan jag ska byta däck på bilen och ställa in transporten för vintern hos mamma och pappas. Det gick bra och sen tog jag in pållarna, hade tänkt att vi skulle löshoppa ikväll men Emmy kunde tyvärr inte, då tänkte jag att jag skulle öva att rida lite utan träns men istället blev det ett super bra reiningpass. Har inte tränat reining på länge och herregud var taggad han var och vilka spinn vi gjorde, snacka om att det vi tränade på i somras har mognat (super)Tyst.

Härligt med en lugn och fredlig lördags kväll hemma efter förra helgens storstadsbravader, och det var så skönt att vara i stallet utan en massa folk och även kunna träna i lugn och ro. Har börjat tänka och jobba med min sitts som jag känner är ett måste nu när Farax är så himla taggad och känslig och barbackaridningen tror jag är jättebra men även att verkligen fokusera när man rider och tänka på hur man sitter och använder sina hjälper. Jag har alltid varit väldigt självkritisk och sätter alltid upp höga mål och ska vi till Arab-EM nästa år så gäller det verkligen att fokusera på detaljer för att han nått att hämta i Österrike, och det är ju inte frågan om att delta utan om att vinna...hahaha... som sagt man ska ha höga mål så kanske man når en bra bit i alla fall.Foten i munnen


Farax ikväll efter superbra genomfört reiningpass.. puss på dig Ruxen du är bästKyss


Imorgon blir det häst för hela slanten, först en skogsrunda med Farax och sen ska jag iväg och rida en Quarter som heter Sonny vars ägare inte är så ruttinerad men Sonny ska visst vara duktig så vi får väl se vad han går för. På eftermiddagen har jag bokat med Karin i mästaremåla med hennes fina Robyn som vi satt in förra gången så det blir att fortsätta på den banan i morgon.


Har det gott så länge...

Av Pauline Eriksson - 11 november 2009 20:49

Igår red jag inte Farax för jag och min kollega Jari var på föreläsning med "Igor Ardoris" om lycka och att lyckas. Det var en väldigt bra föreläsningen, så bra så att jag tom köpte hans bok "SjälFörsvar" som enligt vad det står på baksidan ska hjälpa en att utveckla förmågan att lita på sig själv, tro på sin framtid, hantera motgångar och förankra positiva känslor i vardagen. Det låter väl som en bra bok, ska bara ha tid att läsa denGlad.


Efter jobbet idag hämtade jag Hugo och åkte till min pappas jobb (Södra sågverk) vilket även var min arbetsplats för många år sedan (typ 8 år sedan) för att göra ett studiebesök. Det blev jättetrevligt, jag träffade några gamla arbetskamrater och Hugo var fassinerad av alla stora maskiner.. Nu kom Tina för att kolla Grays Anatomi, fortsätter snart....

Nu är jag tillbaka.


Hugo och morfar, dock inte idag för när det väl gällde så vågade han inte åka nån stor maskin


NU TILL GREJEN


Stacy Westfall i ett av sina fantastiska nummer

     


Ha ha, snart kan hon slänga sig i väggen hahaha... eller inteObestämd

Nä, skämt åt sido, idag började jag och Farax vår karriär "without a bridle" och dessutom barbacka, och det gick över förväntan men vi har flera mil kvar innan vi ens är i närheten av Stacys finess. Kan knappt fatta att jag bara gjorde det, jag är så feg ibland innan jag har provat. Jag som inte ens knappt har kunnat rida barbacka förräns i år eller jag har helt enkelt inte övat på det, trotts mycket tjat från Emmy om hur bra det är att rida barbacka då och då. Jag erkänner att hon har ju haft rätt hela tiden men jag behöver ofta lite tid på mig innan förändringar så att jag känner att jag har kontroll. Idag släppte jag ännu mer på kontrollen när vi plockade av Farax tränset och endast med en tygel runt halsen red vi runt och efter att ha travat och galopperat lite tänkte ge mig på ett byte så kände jag att där gick gränsen, vi får nog träna lite mer innan. Men vilken känsla det va ändå, det kändes i alla fall som att jag hade ganska mycket kontroll även om jag hade velat ha lite mer, fast att inte ha full koll börja kännas ganska bra det oxå. Tack Emmy för att du puscha mig att prova nya saker och bli lite modigare tillsammans med min Prins och jag tror nog att Farax tackar dig oxå för att jag släpper lite på kontrollen ibland.


Sandra filmar med sin mobiltelefon 

Av Pauline Eriksson - 9 november 2009 20:53

Presic hemkommen från en härlig promenad med Tina och det känns som att jag är redo för duschGlad.


Ikväll hade jag och Emmy bestämt att vi skulle rida ut så jag laddade min pannlampa och ni som bor i Karlskrona vet att det blev lite busväder ikväll med både regn och blåst. Men vi var så sugna på att rida ut så det blev en massa reflexer och en massa kläder och vi hade en supermysig ridtur och spännande blev det oxå. Det var skjutövningar så det small lite var stanns och så mötte vi ett gäng militärer som var ute och patrullerade i skogen i nattsvart mörker.. hihi Farax var minst sagt väldigt undrande och jag började fnissa lite för 2 min innan hade jag sagt till Emmy att det skulle inte vara så kul att möta ett gäng militärer här ute i mörkret. Våra modiga pållar gick med höga benlyft och tyckte att det var jätteläskigt men förbi kom vi och kunde fortsätta vår skogstur.


Det är bättre att trottsa mörker och väder med lampor och kläder för annars är det risk att man blir trött och dras ner i höstdeprisioner...(tips från coatchenTyst)


Puss och Kramis





Av Pauline Eriksson - 8 november 2009 18:38

Farax & pappa  


Idag är det Fars dag och jag har tyvärr inte kunnat besöka min pappa men har pratat och grattat han genom telefonen och så gör jag det här på bloggen oxå! Inte för att jag vet om han är här inne och läser men han är tillsammans med mamma min enda sponsor så det är klart att han ska uppmärksammas här.


Jag har haft en grym helg med en massa festligheter i Malmö och det har varit toppen, 75-års jubileumet på jobbet var bättre än väntat med en hel del överraskningarSkrattande och det va superkul att träffa Mia igen och som jag misstänkte så gjorde vi Malmö igår kväll/natt. Det är som sagt skönt att komma ifrån hus, hem och häst för att besöka storstan men det är nog ännu bättre att komma hem sen och på tåget nu i eftermiddag så började jag längta efter hästlukten. Kunde inte hålla mig längre nu så det blev ett litet kort ridpass på Farax ikväll och det var jättemysigt och han har ju faktiskt vilat helt mer än en vecka nu. Jag kommer fortsätta att ta det lite lugnare i alla fall till efter jul och nyår för att sen börja om igen och fokusera på nästa säsong, det är planen men det är ju inte alltid det blir som man planera så det är bara att ta dag för dag helt enkelt.


Skickar en tanke och hälsning till Elina (granne och brukar rida Farax) och hennes mamma Carina som igår var med om en olycka när dem krockade med en älg, dem hade änglavakt men ligger inne på sjukhuset för diverse skador. Det får en verkligen att tänka på att man vet aldrig vad som kan hända och att man ska ta vara på alla dagar och inte hänga upp sig på bagateller utan försöka leva varje dag...


Imorgon är det måndag och början på en helt ny vecka och ett helt nytt blad som bara väntas på att fyllasFlört..


Kram på Er

Av Pauline Eriksson - 5 november 2009 18:28

Säkert jätteskönt fredag och lördag men är helt säker på att jag kommer längta hem till hästlukten och min fina häst på söndagSkrattande. För det är väl konstigt att man ibland kan vara så trött på att varenda dag minst 3 gånger om dagen ha detta pass att man ibland undrar vad man håller på med men sen är det ju samtidigt det mest underbara man kan tänka sig att få möjlighet att ha denna livsstilen.


Hugo tycker det är roligt att vara på samma nivå som stora Farax

  


Vi höres om några dagar... Kramisar

Presentation

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Besöksstatistik

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Sponsorer


Ovido - Quiz & Flashcards