Alla inlägg under oktober 2009

Av Pauline Eriksson - 21 oktober 2009 20:16


Det går verkligen mot mörkare tider och nu på söndag är det dags att ställa fram klockan. Jag förstår verkligen inte detta fenomen med att ha ljusare på morgonen det är väl bättre att ha nån timme längre på kvällen istället??Obestämd

Men jag försöker ändå se ljuset i att det blir lite mysigt och sen har jag en väldigt bra pannlampa (origenteringslampa) och den rider jag runt med i skogen på vintrarna. Emmy brukar rida med men hon får hålla sig nära för att se inne i skogenTyst.

Idag när jag och Evelina var ute med Farax och Ida så slog det mig verkligen vilka underbart fina färger hösten för med sig i alla möjliga nyanser, jag försökte ta lite foton med min telefon men det blev för mörkt. Försökte istället anpassa min blogg, vet inte om jag lyckade att skapa en härlig höstkänsla men kanske lyckadas jag muntra upp nån som kanske håller på att falla för mörkrets makterFlört.


Kramiz

Av Pauline Eriksson - 19 oktober 2009 20:53

Det tycker jag var ett väldigt bra "ordspråk".


Idag har jag varit trött och dagen har känts sååå lång, men när jag väl tagit mig igenom jobbet så vilade jag en halvtimme innan jag fortsatte ut i stallet. Började med att frisera Farax för han hade blivit lite tufsig i ansiktet och det var även dags att klippa hans nacke, fin blev hanSkrattande.

Sen red vi ett pass i paddocken och jag vet inte vad det är men på ena kortsidan är han helt galen och tror att det är nåt spöke som ska hoppa upp och ta han. Har varit sån den sista tiden och han vägra släppa och det blir svårt att få nåt vettigt uträttat, men idag var jag väldigt positiv i min ridning och kom på lite övningar där han hela tiden var tvungen att koncentrera sig. Var nöjd med passet till slutGlad, även att jag hade tänkt träna galoppombyten men det får bli en annan dag. Imorgon får han en vilodag, han få lite fler vilodagar nu och efter nästa torsdags tävling så har jag tänkt att han ska få minst en veckas ledigt.


Nedan ser ni en bildserie när vi tar oss igenom grinden på SM.


Vi börja närma oss grinden och Farax håller stenkoll på blomkrukan.

  


Farax håller fortfarande stenkoll på blomman men lyssnar ändå på sin matte. När man väl har börjat öppna grinden så måste man ta sig igenom den utan att släppa taget och det är en av många gånger som jag känner att jag har en hög häst. Alla grindar är ganska låga vilket gör att jag får min vikt helt fel men Farax har verkligen börjat förstå att även om jag hänger åt ett håll så är det ok att gå mot grinden ändå.

  


Det är även viktigt att inte öppna grinden för mycket för då finns risken att kossorna springer ut och sen får man inte så bra poäng hellerTyst...

   '


Sköt om er så hörs vi senare i veckanKyss

Av Pauline Eriksson - 18 oktober 2009 22:21

Dagen började hur bra som helst. Jag och Elina red ut en runda i Rosenholmsskogarna och Farax kändes superfin och vi tränade lite dressyr på grusvägarna och han bara svävade fram. Gjorde lite seriebyten och han va känslig och bytte galopp om och om igen bara genom att jag satt om, sen avslutade vi med ett "race" upp för en backe. Oj va fort det gick sa Elina med blöta ögon och jag kände oxå att mina ögon rann efter vinddragetSkrattande.

Efter att ha släppt ut kusarna i hagen och mockat boxen körde jag och Elina till familjen Thoresson som hade bokat träning med sin unghäst Lollipop. Jag har jobbat tillsammans med Erika, Emelie (systrar) och mamma Lotta några gånger i våras och ett par gånger nu efter sommaren. Lollipop är nämligen en väldigt bestämd dam och började få för mycket övertag över sina "mattar", nu är det nog så att det är Erika som är tilltänkt ryttare eftersom det kom ett halvsyskon till Lollipop i år som blir Emelies. Jag har försökt lära denna familj hur en häst tänker och vad som är viktigt att tänka på om man vill bli en trygg ledare till sin häst som också gör att man får en trygg och lyhörd häst som följer sin ledare vart man vill. Problemen visade sig väldigt mycket den dagen man bestämde sig för att lasta Lollipop i en hästtransport och då visade hon bestämt och tydligt att det tänkte hon inte finna sig i. När dem sen kontaktade mig så föreslog jag att vi skulle vänta med lastningen tills vi hade tränat oss till lite pluspoäng innan vi satte henne i den pressen igen. Enligt mig är transportering en av de värsta sakerna vi utsätter våra hästar för eftersom vi i detta skede tar bort det viktigaste en häst ha och det är deras första försvar "flykten". Därför måste man ha stor förståelse för att dem tvekar att gå in i denna lilla låda på hjul som man sen stänger in dem i och gungar igång. Träningen har gått väldigt bra och de har varit mycket goda elever så idag tyckte jag att det var dags att prova lastningen igen och det gick mycket bra. Lollipop var lite misstänksam i början men gick på transporten sen backade hon ut men när jag bad henne att gå på igen så gjorde hon det och efter några gånger till så var hon helt trygg inne i transporten. Vi stängde inte transporten idag utan ville att hon skulle ha en helt positiv upplevelse och det kändes som att hon fick detTyst.

Nedan kan ni se foton tagna av Emelie Thoresson, se även hennes fotosida i min länklista


Lollipop funderar lite...

  


Lollipop har funderat klart och följt med in i transporten...duktig tjej..

  


På eftermiddagen körde jag hem till min mor och far och tänkte leka lite med min systerson och min hund Isak, men det blev knappast som jag tänkt mig. Det blev ett stort polispådrag utanför på deras gata och hus evakuerades eftersom det hade varit skottlossning i ett hus längre bort, vilket flera timmar senare visade sig att en man hade skjutit sig. Det är gamla kompisar till mina föräldrar men ingen som dem har umgått med på flera år men ändå väldigt tragiskt och helt ofattbart att nått sånt händer så nära och en människa som man vet om. Känner mig fortfarande lite skakis och olustig och tänker på de anhörigaRynkar på näsan.


Måste nog försöka sova nu.. god natt

Av Pauline Eriksson - 17 oktober 2009 18:43

Vilken underbar dag det har varit, varvat mellan bad, bubbelpool, bastu och samtidigt löst en massa "världsproblem". Avslutade med en mycket god buffé i restaurangen och sen var det nära jag somnade i bilen på hemvägen.


Ett måste för 4 st hästtjejer att stanna till på Hööks när vägen går förbi.

Fr vänster  Susanne, Gittan, Karin och jag står bakom kameran.

  


När jag kom hem var det väldigt skönt att Farax box var mockad och allt var färdigt att bara ta in dem små hästarna. Tina och Emmy hade haft en trevlig morgon tur på Farax och Alfred så motion har han ju oxå fått så det är bara att lägga sig i soffan och fortsätta softaFlört.

Av Pauline Eriksson - 16 oktober 2009 22:45

Ännu en vecka som gick hur snabbt som helst, hade jag inte skrivit lite här på bloggen så hade jag nästan inte kommit ihåg vad som har hänt... konstigt, dagarna bara går och man hinner knappt reflektera över vad som händer.

Imorgon står det "stanna upp" och "reflektera" i kalendern hela dagen eftersom jag, Gittan och Karin ska fira att Sussan har fyllt år och det ska vi göra på "Skansen spa" på Öland. Detta skulle vi gjort den helgen det var SM för då var det nämligen skördefest på Öland och det hade varit trevligt att uppleva det. Men nu var det så att SM-helgen flyttades till just den helgen och då avbokade mina underbara vänner resan till Öland och styrde kosan till Mullsjö för att heja på mig och Farax och det är jag väldigt glad och tacksam förSkrattande.


Glada Silvermedaljörer...


Ikväll red jag i ridhuset för det var lite busväder med regn och blåst och imorgon när jag bara ska softa på Öland så ska Tina rida ut med Ruxen i skogen, det blir säkert jättemysigtCool, kanske ingen sol med det skulle bli uppehåll.


Natti natti


Av Pauline Eriksson - 14 oktober 2009 19:38


Det har varit en minst sagt blåsig dag, ingen höjdare att besiktiga hus när det blåser nordvindar ialla fall inte när man står på taket. Det blev även en väldigt blåsig ridtur ikväll men jag fick med Evelina och Ida ett annat tappert ekipage som inte skyr vädret, men kan väl erkänna att det är väldigt skönt att vara inomhus i värmen nu.


Faraxen hemma på gårdsplanen

  


Igår blev det ett kort pass i paddocken och jag vet inte om jag var så motiverad eller vad det var, men det blev inget produktivt ridpass utan red mest runt och funderade på vad jag skulle göra. Sen åkte jag in till Friskis och körde mitt stående tisdags pass (styrka/spinn), körde inte så hårt eftersom att jag har varit förkyld nästan hela veckan och det känns lite i kroppen.


Nu är det endast 2 veckor kvar till sista tävlingen och jag har fått beviljad semester dag av min "snälla chef"Skrattande, eftersom mina klasser ligger på torsdagen. Det betyder tråkigt nog att det inte kommer att bli så mycket ekipage som har möjlighet att deltaga, men det innebär för oss att vi ökar våra chanser att ta hem totalsegern i cupen i och med att vi leder med 8 poäng...hahaha, nu tänkte jag högt igen. Nä skämt å sido, jag ska nog hålla truten för jag ska nog vara glad om min häst håller sig frisk och kry fram till dess.

Om ni inte har sett det så har jag lagt till några nya länkar på högra sidan och en av den heter "Chappen" och Ni glömmer väl inte att boka in årets tävling 1-4 juli 2010. Syrran har ju redan bestämt att jag ska vara med nästa år och det hon lägger mest tid på är min kostym till Reining Freestyle, det blir säkert jättespännande hon håller till och med på att sätta ihop mönstret till musikenOskyldig. Scha det är många månader till dess så jag hinner nog lägga mig i det sen, nu fokusera jag på sista tävlingen och hoppas kunna genomföra den på ett bra sätt.


Imorgon kväll kommer min vän Karin som oxå är Farax uppfödare på fika, så imon får Ruxen en vilodag.


Simma lugnt i blåstenFlört

Av Pauline Eriksson - 12 oktober 2009 22:28



Det här med att filma och lägga ut på YouTube var ju himla roligt och ikväll tog jag kameran med mig ut i skogen och filmade när jag och Emmy galopperade... haha jag höll nästan på att ramla av. Den blev väldigt mörk också, kanske för att det va ganska mörkt när vi redOskyldig... eller nåt. Det kanske inte är så seriöst men va fan man måste ju få vara lite barnslig och busa till det annars blir det för tråkigt...eller hur?

Tråkiga saker måste man ju göra det också som tex "frosta av frysen" hur kul är det på en skala? Det har jag faktiskt roat mig med i kväll efter ridturen och det va riktigt tråkigt men faktum ganska skönt när jag var klarTyst. Tina gav mig ett "hett" tips om att koka ett par kastruller med vatten och ställa in i frysen och sen var det bara att vänta en stund, lite bättre än hårfönen som jag har använt mig av innanGuld i mun.


Visar även här min nylärda talang att rida barbacka, hihi lyckades även lägga till en skön musik.



Trodde väl aldrig att jag skulle bli en hängiven bloggare, men det är faktiskt ganska kul och det blir liksom även en träningsdagbok som man kan gå tillbaka till.


Imorgon gäller det att dra ner mössan för nu kommer nordvindarna... God Natt

Av Pauline Eriksson - 11 oktober 2009 19:55

Här kan ni se när Farax löshoppar ikväll


Det var ju synd att Sverige förlorade mot Danmark, såg det på nyheterna i morse och tänkte för mig själv att det var tur jag inte såg den matchenFlört. Nu blir nog syrran lite upprörd..hehe.. hon är så fantastiskt intresserad av fotboll och hon kan nog inte förstå att jag inte såg denna viktiga match igår. Jag förstår inte denna agresivitet som det blir runt lagsporter som fotboll och hockey, det är inte klokt att folk går ut och slåss och beter sig som idioter om det inte har gått som man tänkt sig.

Tacka vet jag arbete med djuren eller egenträning, är nog ingen lagsportare utan är nog bättre på att sporra mig själv och framför allt kan man bara skylla på sig själv om det inte gick som man tänkt sig.


Ikväll löshoppade jag och Emmy våra små hästar och Elina var snäll nog att filma med min digitalkamera. Jag trodde att det bara skulle vara att lägga in den lilla filmsnutten direkt i bloggen, men så lätt verkar det inte vara (vad jag kunde luska ut ialla fallObestämd). Istället gav jag mig på att försöka lägga in det via YouTube och helt otroligt men jag lyckades med det, så istället för att jag endast ville visa en lite film för Er som läser denna blogg så kan nu hela världen se min häst löshoppaTyst. Ja nog om min tekniska sida som är nästan obefintlig.

Löshoppningen gick sådär, vi hoppade från andra hållet ikväll och det verkar som att han har lite svårare för det och sen kom han fel en gång och rev det andra hindret. Sen när vi la upp det på 85 så blev han osäker och stannade för det andra och blev genast "räddhare", han är så rolig, man kan verkligen läsa den hästens utryck "han är så tydlig". Vi lät han gå några gånger på 85 och när han hade fin bjudning så var vi nöjda och det är sista rundan som ni ser ovan.


Igår var Emmy och jag ute på en riktigt härlig ridtur och vi lät hästarna riktigt sträcka ut och även busa lite och det var uppskattat.

Skrev ju i förra inlägget att min chef hade hittat min blogg och han hade även hittat min Gästbok och det visste jag inte ens själv att jag hadeSkrattande, och där hade han skrivit det första inlägget. Så nu när jag vet att jag har en gästbok på bloggen så tänkte jag berätta det för Er oxå och välkomna er att göra inlägg, skapa diskussioner och ja Ni vet allt man kan göra på en Gästbok...


Äntligen måndag igen så man får gå till jobbet, det är ju så svårt att veta vad man ska göra av all tid på helgen (eller inte)Oskyldig. Nä, tänk om man hade 24 timmar per dygn ialla fall på lördagen och söndagen, det hade gjort en hel del. Jag har åtminstonne hunnit städa lite i lägenheten och vara lite social med med familjen denna helgen.

Synes och Höres nästa vecka...Cool

Presentation

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Besöksstatistik

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Sponsorer


Ovido - Quiz & Flashcards