Direktlänk till inlägg 4 mars 2012

Ont i håret

Av Pauline Eriksson - 4 mars 2012 20:11

Nu är vintern över så det blev dags att byta bild och färg här på sidan och just nu är jag inne en hel del på lila, svärmor har precis sytt klart mina nya gardiner som oxå är lila i badrummet och det blev superbra  


Idag har jag varit lite sliten (ont i håret/huvudet)   efter pubkväll i byn med nya trevliga bekantskaper, Henke hade jouren så jag hade chaufför vilket inte är fel ibland.


I fredags kväll blev det ett mindre pass i paddocken med Farax och han kändes fin och igår red vi 1,5 tim i skogen vilket var härligt i klart och soligt väder. Tävlingstarmen börja suga rejält och jag måste snart bestämma mig om vi ska åka till Bökeberg i maj eller hur vi ska lägga upp denna säsong.

Tanken är ju att vi även ska ut med Zirocco på nån utställning för att se om han är nåt att ha som hingst och jag har beställt en showgrimma som kommer i början av nästa vecka.

 

Här ser ni ett par foton på Ziroccos vackra mamma Lekiliza.


  


Idag har Zirocco provat transportskydden för första gången och han var måttligt imponerad av detta och när dem kasade ner på hoven så blev han riktigt irriterad och sparkade i marken bestämt...hihi.

Sen longerade jag honom en stund och han fick ett av sina vanliga spel och visade upp en stor variation av krumbukter vilket gjorde att han blev svettig och fick spolas av för att sen stå i boxen och torka. Samtidigt kom Gittan med Kusan och detta var så väldans intressant tyckte Zirocco, ett sto på gården är aldrig fel i hans värld numera när han förstått att han är hingst.


Jag red Kusan först och har tappat väldigt mycket efter att ha fått ett föl så det behövs mycket träning för att bygga styrka och få henne mjuk i bogarna men det blev goda resultat med lite lirkande. Mycket sitts och ben behövs för att hålla ihop den lilla hästen men Kusan och Gittan kämpade väl och efter ridningen blev det svampmackor och fika...mums... Oj va hungrig man blir när man är bakis.


Gittan och Kusan för några år sedan i fin form och nu är dem fast beslutna att komma dit igen

    

 
 
Ingen bild

Folkesson

5 mars 2012 10:29

Tack Pauline och Karin, alltid lika inspirerande och trevligt att träffas,
Kusan var glad att komma hem till sin familj igen.
Jaha, nu är det bara att börja träna ben, bäcken och sits, om vi skall ut på tävlingbanan igen, Min arma lilla rygg sa redan ifrån inatt,aj, aj...sakta men säkert skall det nog fixa sig. Men så fint hon gick igår när Pauline red henne, man blir allt lite lyriskt, framför allt känns det bra att min lilla häst säkert inte har några större fysiska problem utan bara lite otränad och stel.

Pauline Eriksson

5 mars 2012 19:49

Tack själv Gittan, det var verkligen trevligt och det är klart du ska ut på tävlingsbanan igen. Hoppas bara inte din rygg gör för ont.

Kramis

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pauline Eriksson - 21 oktober 2019 06:37

September var det mest häst hela helgerna med träningar och tävlingar för både mig och Ronja. Igår började vi ett nytt projekt på gården. Henke grävde och jag hämtade virke så nu får vi se vad det blir denna gång. ...

Av Pauline Eriksson - 22 augusti 2019 19:56

Och vi kommer snart slippa 7 stolpar på gården. Lippy va med och kollade så allt gick rätt till, inte rädd för en Grävis direkt. ...

Av Pauline Eriksson - 13 augusti 2019 19:28

Igår satte vi de sista stolparna och efter 260 meter är vi rätt så trötta på att sätta staket. ...

Av Pauline Eriksson - 16 juni 2019 09:01

Vår nya 23 tons Grävis har fått börja visa vad han går för. Inom några månader kommer dem äntligen och gräver ner elen och vi slipper sju stolpar på gården. Samtidigt passar vi på att göra om hagarna. Igår va Hugo här och hjälpte Henke att flytta ...

Presentation

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Besöksstatistik

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Sponsorer


Ovido - Quiz & Flashcards