Direktlänk till inlägg 28 augusti 2011

Följsamma hästar

Av Pauline Eriksson - 28 augusti 2011 21:51

Det finns inget bättre än att se hästar som är följsamma och som hittar balans i människans hektiska tillvaro. Lillen åkte hem i fredags för att vila, Lisa och jag bestämde att vi fortsätter till våren med träningen.

4 st hästar har vi tränat här på gården denna helgen och det har varit en hel del "aha" upplevelser på olika vis men den som överraskade oss alla var gammeltackan Gritte.


Alfred stod för "aha" upplevelsen förra gången men fortsatte visa upp en följsam sida och vi kom ganska långt med immuniseringen på han.


Emmy vidgade även vyn med att gå med Alfred lös mellan corallen och paddocken och fortsatte inne i paddocken.


Luxen en 2-årig halvblodsvalack var ute på sitt första äventyr och det var mycket bara att åka transport och vara på ett nytt ställe.


Det blev några pass i corallen och Emelie visade upp att hon hade ett bra kroppsspråk som även Luxen kände och han satte hårt mot hårt men Emelie stod på sig och detta ekipage blir verkligen att räkna med.


Luxen fick även gå lite på preseningar och det gick bra men han ville inte stanna på den men det kommer.


Lördagen bjöd på ett otroligt varmt och kvavt väder och idag var det lite ostadigare men skönare att träna häst i även att det blev lite lerigt efter allt regn.


Tove kämpade tappert i corallen med sin envisa Silvia och avslutade idag med att kalla upp henne vilket var otroligt skönt att se efter detta kämpande. Här ser vi henne i en av immuniseringsövningarna.


och så har vi 19-åriga Gritte som är mamma till Alfred som överraskade oss alla med att vara ett skolexempel i corallen, efter fjärde passet kallade Emmy upp henne och det var juvligt att se. Från att första passet ånga runt i corallen som en galning till att följa Emmy som om hon aldrig gjort nåt annat var otroligt.


Emmy kallar upp Gritte

Härlig helg med fulla hagar och fulla hus är till ända och det har varit otroligt roligt men nu är jag helt färdig och det ska bli skönt att lägga ner huvudet på kudden.


God Natt
                      

 
 
Ingen bild

Erika

29 augusti 2011 19:55

Jag har frågat ut Emelie om allt hon och Luxen gjord, haha! Hörde att det hade gått bra trots hans desperata "hjälp-jag-är-ensam-gnäggningar" ;) Jag och Lolli vill jättegärna komma upp nästa gång det finns möjlighet!! Ku

 
Ingen bild

Pauline

30 augusti 2011 07:12

Ja Luxen tyckte verkligen att han var ensam framför allt på natten och höll både Emmy och Emelie vakna...ler...
Självklart kan du och Lolli komma.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pauline Eriksson - 21 oktober 2019 06:37

September var det mest häst hela helgerna med träningar och tävlingar för både mig och Ronja. Igår började vi ett nytt projekt på gården. Henke grävde och jag hämtade virke så nu får vi se vad det blir denna gång. ...

Av Pauline Eriksson - 22 augusti 2019 19:56

Och vi kommer snart slippa 7 stolpar på gården. Lippy va med och kollade så allt gick rätt till, inte rädd för en Grävis direkt. ...

Av Pauline Eriksson - 13 augusti 2019 19:28

Igår satte vi de sista stolparna och efter 260 meter är vi rätt så trötta på att sätta staket. ...

Av Pauline Eriksson - 16 juni 2019 09:01

Vår nya 23 tons Grävis har fått börja visa vad han går för. Inom några månader kommer dem äntligen och gräver ner elen och vi slipper sju stolpar på gården. Samtidigt passar vi på att göra om hagarna. Igår va Hugo här och hjälpte Henke att flytta ...

Presentation

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Besöksstatistik

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Sponsorer


Ovido - Quiz & Flashcards