Alla inlägg under juli 2010

Av Pauline Eriksson - 15 juli 2010 21:46


Häftig bild som jag fick från SM igår, där var det action..hehe


Den fantastiska veckan bara fortsatte vara fantastisk igår när vi tog ett SM-brons i Versitail och än en gång kämpade Farax till sista steget.


Vi åkte ganska tidigit från Janicke och Magnus gård för att genomföra sista tävlingsdagen på Bökeberg. I bakrunden ser ni deras härliga hus och Stall.


Här bodde Farax i första boxen till vänster och han verkade stormtrivas.


Henrik som varit en klippa hela helgen och stått ut med mitt och syrrans kacklande, här fortfarande positiv efter att ha mockat efter Farax för sista gången denna resa  


Petra grooma Farax för "sjuttuelfte gången" och det blir bara bättre och bättre, kolla in bilden nedanför denna.


Detta är utställningen från EM för arbiska fullblod och Farax glänser så man nästan blendas och det är bara syrrans förkänst.


Otroligt nog kändes Farax hur fin som helst på SM-finalsdagen trotts att värmen kom tillbaka efter en mellandag med lite moln.


Vi är mer än nöjda med en bronsmedalj, nästan överväldigade över alla medaljer som vi samlat ihopa denna vecka.


Sista smajlet gav vi Petra efter finalen och nu började alla i "Team Fabulous" längta hemmåt.


Resan hem gick bättre än väntat men väntat var inte riktigt att tidningen BLT skulle ringa och boka tid nästa dag för att göra ett repotage, hm det var min syster och Tina som kokat ihopa detta. Hemma väntade ännu en chock när vi rullade in på grusvägen så hade mina underbara vänner hemma hängt upp svenska flaggan.


Och hängt en grattisskylt till oss, kära nån vad glad, chockad jag blev


Och ännu mer chockad blev jag när hela detta glada, fantastiska gäng hoppade fram i min trädgård som var fylld med banderoller, tårtor och champanj. Inte hade väl jag räknat med all denna uppståndelse, men herregud va glad jag blev av att ha alla dessa människor som gör sånna här ansträngningar för oss. Tack snälla....


Kolla in vilken tårta...mums va god den va


Farax fick ett eget bord och en egen tårta som han gluffsade i sig.


Sen blev det uppställning igen med fotograferande åt alla håll, självklart ställde vi upp på det.


Men sen fick Farax gå ner till hagen till sin efterlängade bästis Alfred som säkert undrat vart Farax har tagit vägen, för så här länge har han aldrig varit borta tidigare.


Äntligen


Farax var mest intresserad av att äta för han har inte gått i stor hage på ett bra tag...


Festen fortsatte i min trädgård en bra stund och det var verkligen härligt att vara hemma igen bland nära och kära.


Idag har vi tagit tag i städandet av bilarna och transporten och kl 13 idag kom BLT för att göra intervju med mig och Farax för ett repotage som troligtvis skulle komma i tryck på Lördag. Gillar inte det där med tidningar egentligen men tycker samtidigt att westernsporten har alldeles för lite uppmärksamhet i media och hade jag inte gjort detta så hade inte syrran blivit glad och då är det bäst att lyda...ler...


TUSEN TUSEN TACK!!!! TILL Hela TEAM FABULOUS (Farax, Petra och Henrik), till alla som stöttat och hejat, till Janicke och Magnus för deras underbara gästfrihet, till alla goda vänner här hemma på gården och till mamma och pappa som passar Hugo när jag och syrran är ute på äventyr.


Avslutar med att lägga ut en Youtoub film som ägaren till gården filmade vid vårt festande igår och det är på syrrans hejaklacks låt som jag fick höra några gånger under denna vecka.


                            

Av Pauline Eriksson - 13 juli 2010 17:43

Här kommer lite bilder från helgens EM för arabiska fullblod.


Farax har kanske inte det mest arabtypiska utseendet men han har absolut det största hjärtat   och ibland känns det som att han skulle göra vad som helst för mig om jag ber han.

 

En väldigt fin bild på Farax tagen efter Lördagens utställning.

Alla foton är tagna av min syster: Petra Eriksson

 

Detta är trailen på Lördagen som inte gick så bra som på Söndagen när det var EM-klass, men ofta går Farax bättre när det är svårare mönster.


Galoppbommar i trailen på söndagen


Grinden och här är det över 30 grader så ni kan fatta att det är varmt med chapps och allt  .


Här ser Ni Janicke och Farax tävlingkompis Prinsen som oxå gjorden en helt Fanatomisk helg med bland annat ett EM-silver i Pleasuren... GRATTIS till Er.


Dem vann även cupen på fredagen och får här sitt pris  


Och här ser Ni mig och Farax, superglada, jättetrötta och med en del av den fantastiska prisskörden som vi skrapade ihopa.

Detta är en dröm som jag har haft i över 10 år, ända sedan Farax tittade ut med sina underbara pliriga ögon. Fortfarande svårt att fatta.


Igår var vi tillbaka på Bökeberg för att rida kvalen till SM för alla raser och både jag och Farax var väl måttligt motiverade. Vi började med att komma väldigt sent till klassen efter att ha missförstått starttiderna och väl på plats så brottade vi ned en kona i veristailen som innebar att vi blev diskade. Trodde då att det var kört men fick strax reda på att om jag inte gjorde likadant i kval nr 2 så var vi fortfarande med i matchen och jag gjorde en säkerhetsritt som gick vägen. I kvalet för Western Riding så gjorde vi en av våra bästa ritter i kval nr 1 i ett mönster som vi aldrig har ridit  men kval nr 2 kan jag säga gick på ren vilja från både mig och Farax. så om jag nu inte har räknat fel så rider vi SM-final i morgon förmiddag och glädjande nog så gör även Janicke och Prinsen i Western Horsemanchip och Pleasure.


På kvällen igår firade vi hos Janicke och Magnus med god mat och champanj och kvällen blev ganska sen och även lite vinglig för mig och Henrik .


Idag har det varit vilodag för Farax och resten av "Team Fabulous" (Jag, Henrik och Petra) har varit i Ystad och shoppat. Idag är det även lite svalare väder vilket har varit skönt men enligt väderprognosen så ska det bli varmare i morgon igen (27 grader i skuggan), hm.


Så än en gång får Ni hålla tummar och tår för oss, men oavsett vad som händer i morgon så är Vi så otroligt nöjda och glada för de prestationer som vi redan har utfört.


Hej Hopp

Av Pauline Eriksson - 12 juli 2010 09:29

Herregud vilken helg vi har haft, inte speciellt välarrangerande, helt sjukt varmt men vilka prestationer vi har gjort.


"Team Fabulous" Består av min fantastiska häst Farax, min alltid närvarande obeskrivliga syster, min underbara pojkvän Henrik och så lilla jag som styr runt fantastiska Farax. Vi tillsammans har gjort 2 st helt otroliga tävlingsdagar mot över 20 st duktiga ekipage från 9 st länder.


Lördagen började som vanligt med utställning och vi fick ganska låga poäng som vi i och för sig hade förväntat oss eftersom inte Farax är speciellt arabtypisk men ridklasserna gick superbra.


2:a av 19 i Westernhorsemanchip

3:a av 19 i Western pleasure

3:a av ? i versitailen

3:a av " i western riding


och vi slutade 3:a i guldcupen.


Söndagen gick ännu bättre (EM-klasserna)


4:a av 20 i Western Horsemancip

4:a av 20 i western horsemanchip

bronsmedalj av ca 15 i Trailen (Jiiippiiii)

3:a i versitailen

och helt otroligt 1:a i Western Riding (Så himla glad)


och hör och häpna, vi fick även utmärkelserna


High point Rider

Bästa vallak

och i slutet BÄST IN SHOW


Fattar nog inte riktigt än hur bra det har gått, måste nog få smälta detta lite.


Nu är vi hos Janicke och Magnus och vi har sovit här i natt, Faraxen har fått gå i hage och är precis nybadad för ännu ett äventyr och det är Kvalen i Stora SM för alla raser. Han känns väldigt fräsch och pigg så därför känns det bra att forsätta tävla, annars hade vi styrt hemmåt efter denna obeskrivliga helg.


Detta blev en kortfattning av en lång helg och jag återkommer med bilder och mer berättande.


Kramis och tack till ALLA som var på plats och hejade fram oss till dessa resultat, jag kände ett enormt stöd och jag lovar att alla konkurrenter var avundssjuka på min FANATOMISKA HEJAKLACK.

Av Pauline Eriksson - 8 juli 2010 10:23

Nu rullar snart ekipagen ut från gården, det fattas snart bara hästen i transporten.

Men först ska han longeras och badas och vi räkna med att åka mellan halv 3 och 3.


"Doddan" (Henriks Dodge) fullpackad med hö får dra syrrans husvagn, hon har gått på en ranch i USA och är van vid att arbeta.


och "Britta" (Min V70)är förspänd framför Farax "vrålåk"...ler...


Farax står fortfarande kvar i hagen och undrar när det är dags.


Jag kommer att ha med mig en dator och förhoppningsvis kommer jag hinna blogga om hur det går, men om jag har förstått det rätt så är det ganska många bloggläsare som kommer vara på plats och det tycker jag och Farax är välidigt roligt.


Till alla som ska ner till skåne säger jag bara "Kör försiktigt" så ses vi där nere.


Kramis

Av Pauline Eriksson - 6 juli 2010 21:48

Imorgon är det onsdag och på torsdag styr vi mot skåne, jag och syrran med hästtransporten bakom oss och Henrik med husvagnen. Det kommer bli hur kul som helst och jag längtar nu.


Kompisar: Farax min Prins nummer 1 och Henrik min Prins nummer 2 och sambor...ler...


Idag red jag och Emmy på morgonen och Farax kändes riktigt fin, kunde rida han på en hand nästan hela passet och det gick inte igår för då spelade han "Allan" hela tiden. Faraxen är laddad till tänderna och det är väl roligt men efter allt vilande så har han en massa extraenergi som kanske inte är till fördel på tävlingen i helgen.


Imorgon är det smörja och packadag, hade tänkt att allt skulle vara packat så torsdagsförmiddagen bara kan gå åt att kolla av läget och städa av lägenheten innan Farax ska badas och packas in i transporten.


Idag var oxå dagen då Henriks ryttarkarriär tog fart tack vare Emmy med sitt härliga tålamod och hästen Plex som vi fick låna av Elisabeth. Henrik var verkligen jätteduktig och hade redan innan anmält sig till ridskolan här på gården till hösten vilket även jag ser fram emot att följa. Men imorgon har han nog ganska ont i både bak och ben .


Emmy instruera och jag fick lova att sitta tyst utanför.

 


Glad men trött efter ridpasset.


Tjo    


     

Av Pauline Eriksson - 5 juli 2010 17:16

Vilken underbar semstervecka jag har haft, fint väder, mycket bad, härligt sällskap och en häst som är frisk.


I Lördags var vi på Chappen och kollade tävlingarna samt handlade jag nya, jättesnygga, supersköna boots  . Det var nog den varmaste dagen jag har upplevt här i sverige och så i inlandet där det är nästan helt vindstilla, som tur var så hade vi badkläder med oss så vi kunde bada i den där "pölen" som finns på campingen.


Idag har förberedelsena inför EM och SM börjat, kollat över tävlingskläder, utrustning samt har min bil blivit lagad (nya hjullager och bromsbelägg) och tvättad. Farax har gått som tåget den sista veckan och jag har ridit på han rejält dem sista dagarna, han är nästan lite väl het så det har inte blivit så mycker finlir men jag känner mig bara previlegiad att kunna deltaga över huvudtaget efter den sista månadens händelser.


Vi har bestämt oss för att åka redan på torsdag eftermiddag för att kunna i lugn och ro sätta upp förtält och komma iordning. På fredagen kommer vi inte att tävla utan våra klasser börja på Lördagen och på Söndagen går EM-klasserna.

Det är upp till 20 ekipage i mina klasser och det känns hur kul som helst att så många utlänningar har hittat till lilla Sverige och det kommer att bli ett häftigt EM med väldigt hård konkurrens.


Så här såg det ut förra året när vi var påväg till Strängnäs för att deltaga i Arab-riksmästerskapen.

 

och så här såg det ut på SM 2009, och det är väl självklart att det är drömmen att man ska få stå så här framför svenska flaggan även på EM...ler...

 


    

Presentation

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Besöksstatistik

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Sponsorer


Ovido - Quiz & Flashcards