Alla inlägg den 25 april 2011

Av Pauline Eriksson - 25 april 2011 08:37

Jag måste bara börja med att säga vilket fantastiskt väder vi har haft denna helg  helt underbart.


I fredags förmiddag hjälpte vi min farbror att plantera granplantor och på eftermiddagen var det helfokus på att packa transporten, bilen och få iordning Farax inför tävling. Det blev en "pärs" när vi skulle bada Faraxen för vi hade ingen koppling till kökskranen som vi hade tänkt att ta varmvatten från och vi försökte täta som galningar men det slutade med att Henke fick langa varmvatten i en vattenkanna genom köksfönstret.


Tidigt på lördagsmorgonen rullade ekipaget iväg, syrran och mamma har haft ansvaret för Zirocco, Migge och Baronen så det har känts tryggt men ändå sa jag till Henke att "tänk så mycket vi skulle få gjort denna helgen om vi varit hemma".

Men det har varit sååå skönt att ha varit i väg ett par dagar.


Vi var i god tid på tävlingen så vi hann med både fika och titta lite på tävlingarna innan det var dags att göra iordning Farax.


Henke var Hästskötare under denna tävling och trivdes som fisken i vattnet...ler...


Henke skötte sig exemplariskt även om det inte blev så mycket glitter på Farax som det brukar bli när syrran är med.

Denna tävlingen innefattade cuper och jag hade anmält oss till pleasure, horsemanship och trail, kvalen i pleasure och horsemanship gick på lördagen och vi kom till final i båda klasserna. Farax har ju inte varit i gång så länge och nån vinterträning har det inte heller blivit men han var så duktig.


Det var kul att vara på tävling igen, kanske inte samma tävlingsinstinkt som tidigare men roligt att träffa alla goa glada skåningar.


Kompisen Janicke och hennes Prinsen kvalade oxå i pleasuren och var jättenöjd med det, vi var med bjudna hem till Janicke och hennes sambor Magnus (som ävem såg till att jag fick ögonen på Zirocco). Farax fick gå ut i hage och var jättenöjd med det och när vi hade hjälpt Janicke med deras andra hästar så hämtade Magnus och Henke pizzor som vi vräkte i oss och efter nåt glas vin/öl så tog vi in hästarna och sen nattade vi oss själva.


På söndagen var det trailkval så vi fick åka lite tidigare än Janicke och hennes Prins och väl uppe på Farax igen så kändes han ganska trött i ryggen men efter ett tag så mjuknade han till.


Trailmönstret var svårt men roligt och vi tog oss igenom det bra men gjorde tyvärr en större miss på slutet som gjorde att vi missade finalen. Nu kanske detta va bra eftersom finalmönstret var otroligt svårt, ett av det svåraste jag har sett i sverige och det var endast 4 av 10 som blev placerade, vilket innebar att 6 st ekipage blev diskade pga för stora fel eller felridning.


Inför finalerna till pleasuren och horsemanshipen så kändes allt bra och jag tror inte att Farax kan gå så mycket bättre än hur han gick inte heller i finalen i  horsemanship men ändå hamnade vi i botten. Faktum är att vi var 3 st duktiga arabekipage och vi hamnade allihop i botten och jag har aldrig varit med om att det har varit så uppenbart att domarna främjade dem som satt på en paint eller quarter. Det var tom någon som inte följde mönstret fullt ut som kom 2:a och vi fattade ingenting. Faktiskt lite besviken för det är ibland så att man inte känner sig riktigt rättvist bedömd när man sitter på en arab  .


Hur eller hur så har vi haft en superhärlig helg och det va skönt att komma hemifrån en stund men vad vi längtade hem till Barri och hästarna igår när tävlingarna var slut.


Idag blir det fullt ös på gården igen.  Hej hopp

Presentation

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Besöksstatistik

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Sponsorer


Ovido - Quiz & Flashcards