Alla inlägg under december 2010

Av Pauline Eriksson - 9 december 2010 17:46

Igår va hovslagaren här och skodde båda hästarna runt om med snösulor och så hade jag varit och handlat både blind- och isbroddar.

Det är verkligen underbart väder ute nu, kallt med mycket snö utan snöfall och idag har solen varit framme.


Det blev en liten runda med Farax efter jobbet idag och det va supermysigt.

I helgen blir det mer ridning och Migge ska oxå få komma ut och röra på sig lite.


Tja

Av Pauline Eriksson - 6 december 2010 19:18

Ikväll vågade jag ta stege att bada Baronen, jag har ju aldrig haft katt tidigare och det är en lärdom varje dag och väldigt roligt. Har inte träffat en sån katt som Baronen, han är väldigt speciell nästan som om han har stannat på kattungestadiet.


Baronen är van vid att bada men det är nog inte det bästa han vet. Det blev lite stetande men han va duktig, här sitter han i fönstret (ser lite arg ut...ler...) i köket ovanför elemtet som är varmt och gott.

  

Av Pauline Eriksson - 5 december 2010 21:49

Igår hade vi möhippa för Emmy och det blev en väldigt lång men rolig dag med ständigt nya uppdrag och utmaningar för Emmy.


Ett av uppdragen va att rida käpphäst genom Macdriven MCdonalds i Karlshamn och det blev hejdlöst roligt. Emmy är en tjej som bjuder på sig själv och hon visade upp både passage och piaff samt galoppombyten...ler...


Det var nog skönt för Emmy att få känna lite häst nu när hon tvingades vara ifrån Alfred en "hel" dag.


Eftersom att Henke va på Jockes (Emmys blivande man) svensexa samtidigt så fick vi be min mamma och pappa att ta in hästarna. Dem är allt annat än hästvana och mamma är ganska rädd och är inte gärna nära nån annan häst än Farax. Pappa blev lite nervös när det började närma sig så han ringde syrran (som är nyoperead i handleden) för att hon skulle följa med som stöd. Det gick i alla fall jätte bra och mamma ringde tidigare idag och va grymt stolt över att ha tagit hand om Farax helt själv, tom kratsat ut snöklamparna i hovarna.


Nu är det snart slut på snöklampar för på onsdag kommer hovslagaren och sko båda hästarna med snösulor. Det är kanske överkurs eftersom det kanske inte bli då mycket ridning men vill vi ut och skritta lite i skogen så vill vi göra det säkert utan klampar.


Idag har jag varit så himla trött och när kl ringde 06:00 så steg jag upp och släppte ut hästarna och sen gick jag in och la mig igen. Sov till halv 10 och sen lullade jag runt i nattlinne och morgonrock till hon va ett på eftermiddagen, det har inte hänt på väldigt länge i friskt tillstånd men det kändes välbehövligt.


Nu har vi en helt ny oskriven vecka framför oss och det ska bli spännande.


Hoj

Av Pauline Eriksson - 2 december 2010 21:16

AAAAAAJJJJJJJ  Skrek jag i tisdag när jag klämde tummen i porten till maskinhallen. Har varit på väg att klämma mig flera gånger när jag fört igen den och denna gången fick jag lära mig den hårda vägen. In till akuten och röntga blev det men det var ingen fraktur utan troligtvis "bara" en rejäl blodutgjutelse och hur svullen som helst.

Att man använder högertummen ofta har jag oxå fått lära mig dem sista dagarna men det kunde ju varit värre.


Snön bara fortsätter falla ner och det ser i alla fall ut som att vi får en vit jul och det är gillar jag.


Så här ser det ut nu när man kommer till gården.


Så här såg det ut i somras när vi var och tittade, något att se fram emot.

Men visst är snöbilden oxå fin men det kräver bara lite mer jobb med skottning, eldning mm.

s


Hästarna gillar nog ändå detta bättre än när det regnar och blåser. Farax och Migge har fått ha sina riktigt tjocka täcken  med hals på sig den sista veckan och det har nog varit tacknämligt + mycket mat och många granar så klara dem sig.


Baronen har fått smak på snön och vill gärna gå ut några gånger om dagen och idag så gick han längre än tidigare, han följde med Henke och mig ner till maskinhallen men sen kutade han tillbaka till altanen och tryggheten. Annars vill han helst ligga nära vedspisen i köket där det är varmt eller kela och mysa med nån av oss "det är det bästa".


Imorgon kväll kommer mina gamla klasskamrater Emelie, Ditte och Ingrid och ska kolla in vårt "kråkslott", det är dags för vår halvårs träff och det är klart att dem är nyfikna på hur vi har det. Det blir säkert en trevlig kväll som vanligt med mycket tjatter och skvaller kan jag tänka.


Jag är jättesugen på att rida och jag hoppas att hovslagaren kan komma i början på nästa vecka så man kan ta sig en tur i snön. Farax och Migge är väldigt pigga så det blir nog "action Allan" när vi ska ut i skogen kanske nästa helg.


Hej Hopp

Presentation

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2010 >>>

Besöksstatistik

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Sponsorer


Ovido - Quiz & Flashcards