Alla inlägg under november 2010

Av Pauline Eriksson - 7 november 2010 17:07

Det är helt sant och jag trodde jag skulle skratta ihjäl mig efter att jag hade frågat om han slog sig  . Vi red ut redan kl 8 i morse och fick en underbar ridtur, det var minusgrader och så kom solen fram och värmde. Vi kollade en ny väg men fick tyvärr vända och så träffade vi en jakthund som jagade ett rådjur som hästarna blev rädda för men då klarade Henke att hålla sig kvar på ryggen. Men när vi kom hem skulle Migge klia sig och satte ner huvudet och kliade ögat mot knäet och då var det frosigt i gräset så han halkade och vips så tappade Henke ballansen och hamnade i backen. Han slog sig inte men blev lite rädd och förvånad.


När vi släppt ut hästarna så körde vi och hämtade ett lass hö, och det kan man verkligen kalla lass.


Doddan fick än en gång stå till tjänst som draghäst och det var inga problem även att detta var lite tyngre än halmen.


Henke har fortsatt att gräva lite och han har verkligen gjort underverk med den där gamla traktorgrävaren. Jag fick faktiskt "tummen ur" och tvättade min bil och det var nog på tiden, sen kom Henkes moster Hille och fikade med oss. Nu har vi kört in ett par lass ved och det få nog räcka för idag, vi känner att vi har gjort oss förtjänta av att käka en flåttig pizza...mums.


God kväll så höres vi  

Av Pauline Eriksson - 6 november 2010 20:45

Igår anlände Baronen i egen hög person, en helt fantastisk liten katt som vann både mitt och Henkes hjärta direkt.

Baronen fann sig till rätta mycket bättre än vad vi hade förväntat oss, otroligt nyfiken på sin nya miljö strök han omkring och kollade läget.

Hans ägare tyckte att vi skulle avgränsa han till ett rum till att börja med så han hittade till bajslådan och så men han kändes så himla lugn så vi lät han vara både upp och nere.


Inte så lätt att få på foto utan det var full fart hela tiden.


Kolla lite här...


och kolla lite där...ler...


Kela lite med Henke, ja det tog några kort innan han kollade in i kameran.


Sen lugnade han ner sig och kunde vara still i alla fall nån sekund


Kelig som bara "dän".


Så här såg det ut i morse när jag och Henke åt frukost, vilken liten sötnos


Detta är hans fönsterplats så det var bara att flytta blomkrukan som stod där, Baronen är en bestämd herre.


Som sagt så har Baronens tillträde gått över förväntan förutom att han höll Henke vaken hela natten och det är kanske så att vi måste stänga sovrumsdörren på natten men vi ska ge han en chans till inatt.


Ikväll har Henkes mamma och pappa varit och hjälpt oss med diverse saker och Svärfar Tommy hade en överraskning till mig. Henke hade köpt 4 st gamla fälgar till vinterdäcken till min hästtransport och bett sin pappa fixa till dem lite och vi fick tillbaka sprillans nya (i alla fall så kan man tro det när man ser dem).


Ja, ni ser själva dem är nya, men det är klart att en EM-häst ska ju inte åka runt med gamla fälgar..


Idag har det som vanligt varit full fart på gården och jag började morgonen efter att ha släppt ut hästarna och ätit frukost med att åka till en bonde och hämta halm. Henke har grävt med traktorgrävaren både igår kväll och hela dagen idag och jag kan tänka mig att det blir en del grävande imon oxå. Jag har fortsatt att mocka ur hagarna från skit och börjar faktiskt att se slutet på all skit som den tidigare ägarens hästar har lassat av.


Mitt på dagen red jag ut en runda själv med Farax (Henke kände att han inte hade tid att rida idag) och det var supermysigt förutom att det regnade hela tiden och att jag inte kom runt på en väg utan blev tvungen att vända (hatar att behöva vända). Det är väldigt fina vägar här om kring och jag längtar verkligen till våren när man verkligen kan utforska omgivningarna.


Hej hopp                          

Av Pauline Eriksson - 4 november 2010 22:05

"El Miggo" som Henke kallar honom är en helt underbar 18-årig varmblodsvallack som vi bara gillar mer och mer. Han funkar superbra tillsammans med Farax och är en helmysig häst att ha hand om, Ann-Sofie som är Migges ägare har verkligen gjort ett superfint jobb med honom. Han har ett otroligt "driv" i sig och vill verkligen arbeta och vara med.


  


Ikväll red jag ett lite längre pass med Farax i paddocken och han var sååå fin och positiv att jag nästan inte ville sluta rida, efter så sadlade vi Migge och så hade jag lite lektion för Henke. Det gäller för Henke att hitta rätt knappar på Migge och få in rätt känsla, och ikväll gick det riktig bra att styra, stanna och även att backa. Jag satt oxå upp en stund för att känna lite på han och herre gud vilket driv denna gamla man har, han vill verkligen göra rätt och blir lite upprörd om det blir missförstånd, i helgen blir det nog en härlig skogstur.


Imorgon kommer Baronen och Vi hoppas att han kommer att trivas hos oss.


  


God Natt


Av Pauline Eriksson - 2 november 2010 21:00


Ja det är verkligen min älskling "The Fabulous Farax", ibland slår det mig att jag har den bästa hästen i hela världen, ialla fall är han det för mig. Att nu oxå få möjlighet att ge honom det bästa jag kan genom att Henke och jag har köpt en gård, inte för att det är den enda anledningen  så är han en stor del av hela grejen här på gården. Henke säger tom att han Farax är helt klart huvudpersonen och vi har sagt att "Stall Fabulous" skulle vara ett passande namn på gården.


Det är verkligen en härlig känsla att gå ut i stallet och ha full koll på allt och att veta precis när hästarna får foder och hur mycket samt att ta ut och in precis som man vill, hur smidigt som helst. Inte för att det bara är fördelar att vara själva, det gör ju oxå att det blir svårare att be om hjälp om man tex vill resa bort o så.

Förhoppningsvis så löser det sig till nästa vinter när vi har huggt ner skogen och det kan bli en vinterhage som kan sammanlänkas med lösdriften, då kan vi ha hästarna ute även nattetid om vi känner för det.


Trailen från EM i somras där vi tog EM-brons


Då var vi i lite bättre form än vad vi är i nu men det är skönt att få ta det lite lugnare denna vintern.


men det är härligt att tänka tillbaka på detta äventyr som nästan känns overkligt.

Fotona tagna av Pauline Höglund


Igår gjorde vi ingenting med hästarna så dem fick gå ute till nio för det var så himla skönt väder.

Ikväll tog vi in dem och pysslade lite med dem och sen tände vi lampan i paddocken och red runt där en stund, det går bara bättre och bättre för Henke och "El Miggo". Jag myste runt barbacka på Faraxen och höll på att ramla av när han trodde att han blev attackerad av en gran i skogen eller nåt  .


Det började sedan att ösregna och då ville hästarna inte gå ut mer ikväll utan fick stå kvar inne och mumsa hö.


Natti natti säger vi på "Stall Fabulous"

Presentation

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2010 >>>

Besöksstatistik

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Sponsorer


Ovido - Quiz & Flashcards