Alla inlägg under augusti 2010

Av Pauline Eriksson - 8 augusti 2010 21:07

I fredags fick Farax vila för efter jobbet så packade jag och Henke ihopa lite grejor och så körde vi till Sävsjö till Anne och Jim (Idets Morgan). Det var säkert 2 år sedan jag hälsade på Anne, tidigare hälsade jag och Anne på varandra flera gånger per år men nu har hon dem senaste åren pluggat i Uppsala till veterinär så då finns det inte så mycket tid kvar.


Det är alltid lika trevligt att besöka dem och det blev en trevlig fredagskväll med god mat och dricka  . På lördagen körde vi lite "sightsing" och kollade först in deras års föl som va supersöt och det verkar som att hon kommer få en väldigt ovanlig färg. På eftermiddagen så tog vi in deras 4-åriga hings Scooby och red han en stund i paddocken.


Anne visar Scooby, han har en ovanlig färg, "Grullo" tror jag man kallar den


Trevlig modell på denna unga hings och väldigt trevligt sätt


Här ser Ni Anne och Jims hundar Kenya och Diesel, 2 st Rodrigian Ridgeback

 

 

Scooby var rolig att rida och det är alltid en speciell känsla att rida hings


Det va verkligen motor i han, något vinglig i galoppen men han är ju endast 4 år


Sen fick jag rida hennes ungsto "Sudden", vilket steg denna märr har och kommer att få. Hon är även 5-gångare.


Det var verkligen kul att få prova rida Morganhäst igen och framförallt rida lite mindre hästar, det är då man förstår att det är lite lättare när man når om hela hästen..


Vi fick även en väldigt trevlig Lördagskväll men gick och la oss ganska tidigt eftersom idag skulle vi till High Chapparall för att heja på Emmy när hon tävlade.


Vi vaknade av att det regnade och det fortsatte det med, jag och Henke hade inte förväntat oss att det skulle regna och man är liksom lite van vid att det är varmt och soligt när vi är på vift. Inte denna gången så vi fick köpa både regnkläder och parably när vi kom fram.


Emmy och hennes Jocke var väl inte heller superglada av att det regnade men höll humöret uppe och efter att ha diskat sig i Trailen efter att ha blivit rädd för bron, domaren och parasoll så vände det och Alfred började lyssna på Emmy igen. Det blev en lysande 4:a av ca 11 ekipage i western riding, sen var det lunch och jag och Henke frös så vi begav oss hemmåt. Efteråt fick vi reda på att hon tog en 6:e plac i pleasuren och en jättefin 3:de plac i horsemanchipen, super duper grattis till de fina placeringarna  .


Hade inte tänkt gå på den läskiga bron med bara ett stacket...ler...


Regnet bara fortsatte och fortsatte


Blött överrallt, här ser Ni en tapper skara ryttare


Här efter den fina 4:de plac i western ridingen och då spelade det ingen roll att hon va blöt in på underkläderna, fullt smile  


Henke och Jocke höll oxå humöret på topp trotts den blöta vädret.


Det blev en Max-burgare på vägen hem


"Borta bra men hemma bäst"  funkar även denna gång, det är alltid skönt att vara hemma igen och jag gick bara in och bytte om för att gå ut till min Farax.


Red ut en runda tillsammans med Ylva och Elisabeth och regnet bara fortsatte och fortsatte... hoppas det har slutat tills imon.


Tjo flöjt

Av Pauline Eriksson - 6 augusti 2010 07:26

Man lever bara en gång sägs det och då är det väl bara att ta vara på detta livet  ....


Förra helgen hopppade vi över att åka till Halmstad för att ta emot priset för "Årets Arab" men i helgen bär det av mot Sävsjö för att hälsa på min goda vän Anne (Se vidare i länk "Idets Morgan"). Snälla Tina och hennes dotter ska ta hand om Prins Farax och Elina ska rida han någon dag, det är ju nämligen tävling nästa helg så det är inte läge att vila en hel helg.


Igår red jag ut en runda själv med Farax och herregud va fin han va, framåt men ändå mjuk. Gjorde galoppombyten på en raksträcka i vart annat vart tredje steg och jag bara satt om med sittbenen och han låg kvar mjuk i munnen och i samlat tempo (härligt va det).


Nedan är lite bilder från EM. Fotograf är Pauline Högdahl





Kul bild tagen vid den något långa priscermonin, trötta men glada ryttare och bara trötta hästar.


I helgen ska Emmy och Alfred ut på äventyr och vad jag har förstått så är hon nöjd med uppladdningen och taggad inför tävlingen. Faraxen blir själv en hel helg för första gången och hur han ska överleva det vet jag inte  .


Kramis

Av Pauline Eriksson - 5 augusti 2010 06:31

Igår eftermiddag efter jobbet red jag ett pass i paddocken och det blev fokus på bompassager och det funkar bara bättre och bättre.


Efteråt körde jag och Henke till Tubbarps Gård som min kollega Sofie bor på tillsammans med sin man Marcus. Det blev grillning, en rundvandring på gården och avslutade med god rabarberpaj, det var mycket trevligt.

Ni kan läsa mer om Tubbarps Gård i "länken" längst ner.


Detta är Sofie och Marcus hund Zingo som visade upp sitt fina ben.

  

Av Pauline Eriksson - 3 augusti 2010 20:00

Ikväll har Farax uppfödare Karin varit på besök tillsammans med sin mamma Lotta och dotter Kajsa-Lisa, både Karin och Kajsa-Lisa provade att rida efter att jag ridit en stund i paddocken.


Hela det fina besöksligan tillsammans med Farax. Karin till vänster, Kajsa-Lisa på Farax och Lotta till höger.


Efter att vi hade tagit hand om Farax så gick vi in till mig och tog en fika.


Efter jobbet idag så svängde jag förbi Annelie och Mats i Öljersjö och hamtade priset för Årets WesternArab.


Jättefin, men synd att dem inte stavade hans namn rätt  


Tjolahopp     

Av Pauline Eriksson - 3 augusti 2010 07:11

Igår var jag med Emmy och Alfred i Johannishus för att köra en genomgång i trail, detta alroundekipage ska nämligen på sin första tävling där dem får sova över. På lördag sticker dem till High Chapparall för att tävla på söndag och förhoppningsvis så är jag och Henke där och heja, vi tänkte nämligen köra till min kompis Anne i Sävsjö över helgen och sen fortsätta till High Chapparall för att kolla på Emmy.


Alfred har lite svårt för galoppbommarna, han vill gärna ta alla samtidigt


Men det var full fart i dem små benen


Grinden har dem blivit en hejare på. Båda två hade härlig känsla inför uppladdningen till helgen.


När vi kom hem så sadlade jag Farax och red ut en runda i Rosenholmsskogarna, helt själva var vi och det är faktisk ganska skönt ibland.


Kramis  

Av Pauline Eriksson - 2 augusti 2010 07:38

Igår delades Årets arab ut på Riksutställningen i Halmstad och då delas pris ut till arabhästar som har presterat och visat upp arabhästen i olika katergorier under ett helt år. Min underbara, finaste, bästaste häst blev ÅRETS ARABHÄST I WESTERN, "Fasen" vad stolt jag är över min Prins  .


Jag hade fått indikationer tidigare om att han skulle få denna utmärkelse men det blev inte officiellt förrän igår, hade tänkt vara på plats men det finns så mycket annat som måste göras så jag kände att vi inte hann. Mats och Annelie Cederholm var gulliga nog att ta med Farax pris hem så jag få köra dit nån dag i veckan och hämta det.


Silvermedalj i förra årets SM var en del av prestationerna.


I lördags longerade jag Farax en stund och igår red jag ett pass i paddocken, ikväll blir det en runda i skogen. Vi måste komma igång lite igen om vi nu ska tävla om mindre än 2 veckor.


Ha de

Presentation

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Besöksstatistik

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Sponsorer


Ovido - Quiz & Flashcards