Alla inlägg den 1 januari 2012

Av Pauline Eriksson - 1 januari 2012 17:05

Jaha nu var det visst år 2012 och jag hoppas att det blir ett härligt år med en massa trevligheter.


Några vintriga bilder går det inte att bjuda på men Henke och hästarna posera fint ändå


Detta är taget igår när vi var på prommenad.


Ja vilken dag, kväll och natt det blev  , vi hade allt planerat allt i detalj men det höll på att gå åt skogen helt när min kära olycksfågel Farax började bete sig konstigt. Efter frukosten skulle Henke och jag gå en runda med Zirocco och gick bort till hagen för att hämta in honom, då stod Farax och tuggade på sne och Henke tyckte han såg konstig ut. Äsch sa jag, "han har nog bara tuggat i sig kåda så det är ingen fara".... men när vi kom tillbaka en timme senare så stod han och gjorde likadant och så hade han ett konstigt läte och jag förstod då att någonting satt fast i halsen och han såg ganska besvärad ut. Typiskt att sånt här ska hända på Nyårsafton, men det vara bara att ringa jourveterinären och han tyckte att det lät allvarligt och en trolig foderstrupsförstoppning och lovade komma så fort som möjligt. Vi tog in alla hästarna på box och så började jag masera han under hakan och halsen i omgångar vilket jag fortsatte med nån halvtimme och då släppte det  , ringde veterinären och han blev oxå lättad och tyckte vi skulle hålla koll på han under kvällen.

Det är ju inte superkul att ta ut veterinären  över huvudtaget och det är ju inte precis roligare på en helgdag, men nu löste det sig och alla inblandade var glada...ler...


 


På prommenaden så skötte sig Zirocco exemplariskt och vi gick ner till ett ställe där vägen är överspolad och i det närmaste en bäck. Zirocco har aldrig gått i vatten så det skulle bli spännande tyckte jag men han var ju hur cool som helst och bara trampade på ner i det strömmande vattnet som ingenting.



Det va rätt så skönt eftersom att jag har jobbat i 10 år med Farax vattenskräck och vet vad det innebär när dem inte gilla vatten.


Det var verkligen en fantastiskt fin dag igår, kallt och soligt


På kvällen ställde jag och Henke till med 3-rättes meny för släkt och vänner och det blev bättre än jag hade hoppats eftersom menyn var väldigt sent påkommen och både förrätten och huvudrätten var nya för mig.


Kvällen blev supertrevlig och sträkte sig en bra bit in på natten....

Presentation

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Besöksstatistik

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Sponsorer


Ovido - Quiz & Flashcards