Alla inlägg under september 2011

Av Pauline Eriksson - 8 september 2011 06:36

Efter Hästens dag förra helgen och efter att Henke hade kommit hem från veteranmarknad i skåne så drog vi till stugan på Öland och stannade till på Söndagen. Henkes föräldrar kom upp på söndag fm och Henke och pappa Tommy grejade med grunden till den nya stugan som ska byggas i oktober, det är bara en liten stuga för att få fler övernattningsmöjligheter.


Det jobbades med grunden hela dagen och det grävdes och funderades förbrilt.


Henkes mamma klippte gräset och fixade mat och då kan man ju undra va jag gjorde, Jag gjorde precis ingenting utan satt i soffan hela dagen och bara gjorde "nada". Stugan på Öland är underbar i det avseendet att jag bara kan slappna av och jag hade tillåtelse av dem andra att göra det oxå  .


Men denna veckan har varit allt annat än att slappa, varje kväll har vi jobbat järnet tills det har varit dags för sängläge och det har hänt massor.


I måndags var Henkes väldigt duktiga kompis Jonas här med sin minigrävare och fyllde ut sättningarna i gräsmattan och nu ska det bara på jord och sås in gräs.


Mina projekt har varit inne i lösdriften. Jag har slått upp panel på insidan för att hästarna inte ska förstöra reglarna med sina stora kliande rumpor...ler...


Oj va roligt det var att få spika lite.


Jag har även börjat snickra på en höhäck med tak som dem ska ha i hagen för att minska på spillet och nertrampat hö, men den är inte ens nästan färdig så det blev ingen fotodokumentation.


Grannen har haft en grävmaskin här nu en vecka för att göra iordning vägen och när dem var klara med den så frågade Henke om han fick hyra den några timmar och det gick bra.


Det var ingen liten maskin och pappa Pelle kom förbi igår för att kolla in den, det är han som står brevid och ser ut som en liten fluga  


Henke dikade längs med vägen och drog ihop riset som blev efter vinterns avverkningar, det blev toppen.


Förhoppningsvis ska vi hämta hem halmen ikväll om vädret tillåter, det står nämligen säkert i en maskinhall hos min kollega Sofie (Tubbarps Gård) så vi vill ju inte riskera att få regn på det i onödan.


Har inte hunnit med att rida eller träna någon häst denna vecka men det känns viktigt att få klart lösdriften för att få dit dem där så fort som möjligt.


Ha det gott             


  

Av Pauline Eriksson - 4 september 2011 13:51

Denna vecka som har varit har varit fokus på Farax eftersom vi blev tillfrågade att göra en westernuppvisning på Hästens dag i Jämjö igår.


Vi gjorde ett ihopakokat Versitalmönster och även om ridbanan var en aningens liten för ett sånt mönster så gick det rätt så bra. Det var mycket folk och en väldigt välorganiserad dag med massor av olika hästuppvisningar.


Faraxen trodde nog att det var tävling på riktigt för han fick en riktig genomgång innan vi lastade.


Det var kul att få klä upp sig i tävlingsdressen och Farax verkade oxå ganska nöjd med att stå i fokus igen.




På hemmaplan hände det mycket som vanligt när jag inte är där och framför allt när papporna är på plats.


Nu är väggen färdig och kvar återstår endast detaljer och en port till mittensektionen.


Vilken fin lösdrift våra små pållar får, hoppas att dem oxå tycker det.


Nu ska staket upp och halm ska hem så ska dem få börja vara i lösdriftshagen på nätterna för att vänja sig.


Hej           

Presentation

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Besöksstatistik

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Sponsorer


Ovido - Quiz & Flashcards