Alla inlägg under oktober 2010

Av Pauline Eriksson - 14 oktober 2010 07:24

Underbart ska det bli att få hem sin älskling och Henrik är enveten med att han ska filma när Farax stiger ur transporten på sin nya gård  .


Migges ägare Ann-Sofie kommer själv transportera upp Migge för att se hur han kommer att bo framöver, hon är väldigt mån om att han ska få det bra och Vi kommer ta hand om hennes Prins som om han vore vår egen.


I förgår kom Henkes bondekompis Johan och skrapade en upp en jädrans massa skit i hagarna + rensade gödselplattan  , det blev verklien super.

Igår gick jag över stänglset i hagen som hästarna ska gå i och ikväll ska vi strö upp boxarna och göra den sista "finishen" så det är fint när dem kommer.


Det ska generellt bli härligt att det kommer lite djur till gården för just nu känns det lite öde att bo på en gård utan ens en katt. På tal om katt så ska jag ringa och kolla hur det går för Baronen och om han är redo att flytta till oss, sen är det bara att hoppas på att han och vi trivs tillsammans.


Mer info och foton (och ev film) kommer imon eller i helgen på Farax och Migges inflyttning.


Kramis

Av Pauline Eriksson - 11 oktober 2010 06:30

Det är precis så Vi vill ha det, full rulle på allt har det varit hela helgen  .


Ja, det bröjade redan i torsdags när Henkes föräldrar redan var hemma när vi kom från jobben och även hade hämtat en hästtransport med hö, då hade dem maten (ärtsoppa och pannkakor... mums) klar till oss. Det var toppen och så fick vi en massa gjort inne oxå.


Henke började med att köra hem ett lass (150 balar) med halm i fredags efter jobbet och Hugo möte upp han på halva vägen för att åka med. snacka om att han var mallig, Hugo älskar nämligen Henkes stora bil och när han dessutom drog en stor balvagn så var lyckan gjord  . Vi kastade först upp halmen (på loftet ovan stallet) och sen höet som vi hade hämtat på torsdagskvällen.


Hela fredagskvällen tillbringade vi i stallet och målade och så här bra blev det.


Henke med pensel i högsta hugg


På lördagen var det upp tidigt och vi började med lite inomhus arbete för att sen fortsätta ute och då kom min pappa och ville hjälpa oss med veden som vi verkligen tackade ja till. Henke och jag fortsatte i stallet och sen blev det god fika ute i trädgården, för vilket underbart väder det har varit hela helgen och det tackar vi för. Sen bara fortsatte besöken flöda, Jonas (arbetsledare på mitt jobb) kom på sin motorcykel, Emmy och Jocke dök upp samtidigt och så kom även Emil en kompis till Henke förbi. Det blev helt plötsligt mycket fikande och väldigt trevlig, en välbehövlig paus för mig och Henke.


Lite senare kom även Henkes gamla granne Stefan och ville kolla in vårt nya ställe.

Vi fortsatte jobba en stund till men sen blev det inomhus arbete och lite middag på kvällen.


Den härliga gjutjärnsspisen i köket har fått brinna lite i helgen, jättemysig.


Igår blev det ännu mera flyttande, vi tog ett "reis" i Henkes andra hus (som han har hyrt ut och som ska tömmas och städas) och vi var ganska överräns om att vi är något trötta på att flytta nu men det är bara att kämpa på. När vi lassat in det i huset så gjorde vi stallet klart, målade det sista, smörjde upp gallerna/boxdörrarna, städade ur och herre gud va fint det blev. Helt otroligt att vi har hunnit med allt detta bara på en vecka.


Senare på kvällen körde vi ner till Västeråkra och hälsade på Farax, det riktigt skar i mitt hjärta när jag såg honom. Farax har ju stått nu ett par veckor eftersom han inte har varit helt "ren" i sin gång och det har gjort han ganska pigg och även att han hela tiden har fått stå kvar i boxen när Alfred har blivit riden vilket har gjort han ledsen. Känns hemskt att jag inte har haft tid till honom denna veckan men nu är det endast fem dagar kvar tills han får komma hem och jag läängtar.... Jag longerade honom några varv i paddocken och han såg fin ut så nu kan vi nog börja sätta igång han igen....toppen..

Av Pauline Eriksson - 7 oktober 2010 07:13

Helt underbar känsla att redan känna sig såå hemma på vårt nya ställe, full fart är det hela tiden och så kommer det nog att vara framöver. Ett livsprojekt skulle man kunna kalla det men det är precis så vi vill ha det och förutsättningarna är oändliga på denna gård. Varje kväll har vi hållt igång för fullt och i måndags började vi i stallet, oj va skit vi fick städa ur innan det blev högtryckstvätt på plattan. Mycket skit blev det och det luktade ladugård ännu mer när vi blötte upp det och skrapade betongplattan  .


I förgår var jag och hämtade torvbalarna på Västeråkra och passade på att hälsa på min älsklingshäst, åhh vad jag längtar att ha honom hemma. Men han har det bra och Tina pysslar om honom lite på kvällarna så det går nog ingen nöd på honom.


Här ser ni Farax och Migges nya hem


Här ser Ni en box innan


Och nu är den målad, ska måla sockeln vit idag


Henkes minitraktor står i Farax box så länge


Här blir det sedan verkstad i ena delen och lösdrift till hästarna i andra delen


Paddocken


2st gästboxar


och för den som inte vill åka hem får gärna sova i gästhuset


Garage för firmabil och för hästtransporten


och så har vi självaste huvudbyggnaden som är en gammal stationsbyggnad


Som Ni förstår så finns det möjligheter men även en hel del jobb att underhålla allt detta  ...


Kramis på er

                             

Av Pauline Eriksson - 2 oktober 2010 21:45

Oj oj oj, vad vi har flyttat och vad vi håller på att flytta. Det har varit full fart ända sedan torsdags kväll när vi fick nycklarna. Vi sov i lägenheten tills på fredagen och då kom Henkes föräldrar och min pappa och tömde den och körde vidare till det nya huset, jag stannade kvar och städade ur den för att sedan lämna över nycklarna till nästa hyresgäst.


Sen var det bara att börja flytta in och packa upp allt som man har packat ner den senaste månaden. Konstigt men det kändes som hemma redan från första stund i det nya huset och inatt var den första natten och vi har sovit så himla gott.


Idag har vi fortsatt uppackandet och sen har vi börjat tömma Henkes hus som ska vara tomt den första november, vi har även gått runt här på gården och klurat lite om hur vi ska ha det. Man kan säga att sysslolösa kommer vi inte att vara en endaste dag till i våra liv för så är det att ha hus och gård, men det är ju så vi vill ha det.


Det ända jobbiga är att Farax inte är här och att det dröjer nästan 2 veckor innan han flyttar hit, men vi har lite att göra i stallet innan dess så det är fint när hästarna flyttar in.


Det kommer lite bilder framöver.. Nu är det dax att sova   

Presentation

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Besöksstatistik

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Sponsorer


Ovido - Quiz & Flashcards