Direktlänk till inlägg 22 oktober 2010

Härliga fredag

Av Pauline Eriksson - 22 oktober 2010 20:59

Det har varit skönt att ha haft semester ett par dagar och det känns som att jag har fått en hel del gjort här hemma.


Igår kom mamma, pappa och Hugo på besök, medans pappa började hugga i skogen så skyflade jag hästskit i paddocken upp på hans släp som han skulle ha med sig hem till trädgårdslandet. Mycket skit blir det...ler...


När Henke kom hem från jobbet så hade jag precis sadlat Farax och gav mig ut på en tur i skogen, oj oj oj va pigg min häst är men han kändes i alla fall helfräsch och det var en fröjd att rida  .


Migge och Farax fick lite granar som pappa högg ner igår och det va verkligen poppis, dem både åt och lekte med dem idag.


Denna dagen började som vanligt med en tidig morgon i stallet med att släppa ut hästarna och sedan mocka ut de få små bajsarna, det blir inte så många när dem inte står inne så mycket. Sen hade vi besiktning på vårt hus för försäkringens skull och strax efter kom Karin. O (Där Farax stod uppstallad för ca 5 år sedan) på besök.

Det blev en del fikande på förmiddagen men sen drog jag loss i paddocken med att ta ner alla vajertråda som dem har haft på insidan av paddockstaketet och som jag inte gillar och vi kommer ju inte använda paddocken som hage.


Det tog sin lilla tid att få bort allt men det blev verkligen superbra och nu börjar det verkligen att likna nåt här på gården, allt börjar liksom falla på plats.


När Henke kom hem så körde han några varv med sin minitraktor och en liten harv men det behövs nog några gånger till eftersom att det är så packat.


Senare gick vi en skogsrunda med Farax och Migge och det va supermysigt och hästarna tyckte nog oxå det va härligt. Henke och Migge har verkligen börjat hitta varandra och det gick bra i skogen även att det blev lite snårigt.


Farax och Miggemojen redo för skogen.


Puss på dig kompis...ler...


Soligt och fint väder fick vi i skogen


Tyvärr så kom vi inte runt utan det slutade med att vi fick vända för det kom ett kalhygge.


Men vad gör väl det, Migge verkade nöjd ändå.


Väl hemma så fick dem lite kraftfoder och så fick dem gå ut i hagen igen och ikväll fick dem vara ute till halv nio och dem var inte supersugna på att gå in då heller. Det gäller bara att se till att dem har tillräckligt med mat så är det skönt för dem att gå ute och sen blir det lite mysigt för dem att komma in och "nana" i halmen.


Henke och jag lassade av ett släp med ved innan vi gick in och lagade mat och nu känns det som att man kommer sova hur gott som helst.


  God Natt

 
 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

23 oktober 2010 11:59

Åååh vad roligt att läsa och se bilder!
Han ser glad ut min lille moj =) Och roligt att det går bra för Henke med Migge.

http://ansj.blogspot.com

 
Sofie

Sofie

25 oktober 2010 21:37

Marcus hälsar Henke att han ser ut att behöva en större traktor :)

http://www.tubbarp.se

 
Ingen bild

Henke

25 oktober 2010 21:41

Henke undrar om vi ska byta jämt med traktorgrävaren?

 
Sofie

Sofie

27 oktober 2010 21:18

Ja, det hade varit roligt va? Ni skulle sett hur gårdsplan såg ut idag när det tappades en säck med 600 kg skorpmjöl, den slant lixom av pallen, hahaha. Men Highlandsen blev glada :)

http://www.tubbarp.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pauline Eriksson - 21 oktober 2019 06:37

September var det mest häst hela helgerna med träningar och tävlingar för både mig och Ronja. Igår började vi ett nytt projekt på gården. Henke grävde och jag hämtade virke så nu får vi se vad det blir denna gång. ...

Av Pauline Eriksson - 22 augusti 2019 19:56

Och vi kommer snart slippa 7 stolpar på gården. Lippy va med och kollade så allt gick rätt till, inte rädd för en Grävis direkt. ...

Av Pauline Eriksson - 13 augusti 2019 19:28

Igår satte vi de sista stolparna och efter 260 meter är vi rätt så trötta på att sätta staket. ...

Av Pauline Eriksson - 16 juni 2019 09:01

Vår nya 23 tons Grävis har fått börja visa vad han går för. Inom några månader kommer dem äntligen och gräver ner elen och vi slipper sju stolpar på gården. Samtidigt passar vi på att göra om hagarna. Igår va Hugo här och hjälpte Henke att flytta ...

Presentation

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Besöksstatistik

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Sponsorer


Ovido - Quiz & Flashcards